L’EMPRESA PLACE TO PLUG, UBICADA AL TECNOPARC, MARXA A SILICON VALLEY AMB EL PROGRAMA D’ACCELERACIÓ PLUG AND PLAY

L’startup Place To Plug, ubicada a l’edifici Tecnoparc, és una de les 158 empreses seleccionades per presentar els seus projectes a Silicon Valley a través de la plataforma d’innvació de startups, Plug and Play. La missió d’aquesta plataforma és connectar la tecnologia més innovadora de les startups amb grans corporacions mitjançant vuit programes d’acceleració: Energia i sostenibilitat, Empresa 2.0, Salut, Tecnologia aplicada a les assegurances, Internet de les coses, Mobilitat, Mercat immobiliari i Viatges i hostalatge.

En aquesta línia, l’empresa Place To Plug, dedicada a la seva plataforma per connectar conductors de vehicle elèctric (VE) i amfitrions (individus, negocis o institucions) que ofereixin un endoll per carregar el VE, participarà en la branca d’Energia i Sostenibilitat de Plug and Play. Així, d’octubre a desembre, l’empresa del Tecnoparc, fundada per Josep Cester i Marc Ruiz en 2015, es presentarà en aquest programa on s’aborden els reptes que planteja el sector de l’energia.

Segons Cester, “el vehicle elèctric té un creixement anual del 60% a nivell mundial. Davant d’aquesta dada, Place To Plug ofereix una solució a la preocupació dels conductors dels VE per tenir una major autonomia”. Un dels principals problemes, explica Cester, és que els punts de càrrega necessiten una targeta especial per activar-los i, alhora, la xarxa dels punts de càrrega és molt limitada i està concentrada en les grans ciutats. Place To Plug evita que els usuaris dels VE hagin de baixar una APP per cada operador que utilitzin i els permet reservar i compartir punts de càrrega. Mitjançant aquesta plataforma, els operadors de càrrega també poden gestionar els punts a través d’un centre de control.

Place To Plug, a través del programa d’acceleració de Silicon Valley, vol cercar inversors, trobar col·laboradors i clients i també conèixer el mercat americà. Entre les necessitats d’aquesta startup es troba la cerca de finançament per aplicar les noves tecnologies de blockchain i intel·ligència artificial. A través del blockchain es podran fer transaccions sense necessitat d’un tercer, de forma ràpida, segura i transparent. D’altra banda, la intel·ligència artificial els permetrà implementar robots d’atenció a l’usuari i la predicció d’ús dels diferents punts de càrrega i consum d’energia. Aquestes noves tecnologies són les que els diferencien dels seus competidors.

El president de REDESSA, Marc Arza, destaca el potencial de les empreses ubicades al Tecnoparc i afirma que “aquest edifici acull organitzacions, com Place To Plug, que compten amb una gran projecció nacional i internacional que fan que aquest emplaçament esdevingui encara més atractiu per a la captació de nou talent”.

Place To Plug té actualment uns 2.500 usuaris, el 90% dels quals són d’Espanya, i diversos clients que compten amb el centre de control per gestionar els seus punts de càrrega. La intenció dels seus fundadors és tornar al Tecnoparc i fer operacions des d’aquí un cop tornin de Silicon Valley.

Cal recordar que l’ocupació de l’edifici Tecnoparc supera el 90% amb 32 companyies, 3 coworkers i 11 empreses domiciliades. Actualment, el total de treballadors de les empreses ubicades en aquest edifici supera els 600 professionals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.