Les Biblioteques Municipals arrenquen el nou curs amb un club de lectura musical

Amb motiu de la commemoració de Reus Ciutat de la Música 2018, les Biblioteques Municipals han preparat un nou club de lectura, que s’afegeix als que ja hi havia fins ara, de lectura i cultura musical i que es farà a la Biblioteca Xavier Amorós a partir del proper dia 11 d’octubre.

De fet, fins a 23 propostes diferents és l’oferta amb la qual les Biblioteques Municipals de Reus enceten el nou curs 208/2019, propostes que van des dels ja consolidats Clubs de Lectura (de literatura, de poesia, de teatre i d’angles) fins a nous projectes, com ara «A-Punt de Música», la principal novetat d’aquesta programació.

«A-Punt de Música» és un club d’audició i cultura musical a càrrec dels professors de l’Escola de Música del Centre de Lectura. Es basarà amb la programació musical del nostre territori per a fer una àmplia aproximació a les característiques principals de les obres interpretades, els seus autors, o de l’època en la que van ser composades.

L’oferta es fa en un doble horari, en sessions de matí que es farà a les 11:00 h del matí o de tarda, que serà a les 18:30 h, amb la idea de fer-se accessibles a públic de totes les edats. Els inscrits han de triar quina opció els va millor a través de la web biblioteques.reus.cat i es farà un cop al mes. La primera sessió tractarà l’obra «Quadres d’una exposició» de Mussorgsky, que els assistents hauran escoltat prèviament a casa.

Les Biblioteques així mateix ofereixen tertúlies i grups de treball sobre temes diversos, com per exemple una tertúlia pedagògica dialògica o un club de lectura adreçat a professors de secundària, i que està inclosa dins el Pla de Formació per a professorat del Departament d’Ensenyament.

Per als més petits
La programació adreçada als més petits tindrà de nou un important pes en la programació. La novetat és el «Taller de Costura i Literatura», de creació de personatges literaris amb teixits, fil i agulla, a càrrec de Maruxa Carracedo de la Biblioteca Pere Anguera. També continuaran en versió d’hivern els tallers de «Llegir i Dibuixar», amb Francesc Miguel, el projecte VEGA, les «Bibliovinyetes», «L’hora del conte» i els clubs de lectura infantils.

Per últim, les Biblioteques Municipals també dediquen especial atenció als majors de 55 anys, mitjançant tallers de formació en dispositius mòbils.

La darrera novetat del curs son les visites guiades a les biblioteques per tal de donar a conèixer el seu fons, el seu funcionament, les sales, els recursos disponibles.

En resum, activitats per a totes les edats, novetats que amplien l’oferta amb l’objectiu de fer de les Biblioteques Municipals un espai de trobada, de formació, de lectura i de creació. Tota la informació i inscripcions es poden trobar al web de les biblioteques biblioteques.reus.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.