Les Biblioteques Municipals celebren l’any Perucho

Les Biblioteques Municipals celebren l'any Perucho

Aquestes són les activitats de les Biblioteques de Reus amb motiu de l’any Perucho

Del 21 d’octubre a l’11 de novembre, al Centre de Lectura: exposició «Joan Perucho: creació, imaginació i bon gust». Exposició de petit format que repassa totes les facetes de Joan Perucho amb la voluntat de despertar l’interès cap a la seva obra. Es presentarà el Perucho poeta, autor de novel·les d’aventures, crític d’art, gastrònom i bon vivant i escriptor de diari. Una proposta ideada per Julià Guillamon i dissenyada per Marc Valls i produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Dilluns 26 d’octubre, a les 18.30, a la Biblioteca Central Xavier Amorós: club de lectura de poesia, moderat per Montse Farrés, amb el llibre Quadern d’Albinyana, de Joan Perucho.

Dilluns 26 d’octubre, a les xarxes socials: presentació de la bibliografia de Joan Perucho a les Biblioteques de Reus.

Dijous 29 d’octubre, a les 17.30, a la Biblioteca Central Xavier Amorós: El mèdium, espectacle de lectura dramatitzada dels poemes de Joan Perucho, a càrrec de Laura Pau (actriu) i Josep Pedrals (poeta). Tot i ser conegut pels seus tractats i novel·les d’erudició i misteris, des dels vampirs als espies, Joan Perucho va escriure un bon grapat de volums de poesia on s’esplaiava en la seva íntima relació amb el món i els seus fantasmes. A El mèdium evoca una sessió d’espiritisme, en la qual es convoca una noia que va morir jove a causa d’una malaltia. En el fons, era un exorcisme dels terrors de la Guerra Civil. El món d’abans havia desaparegut i tenia una presència fantasmal en la realitat de la postguerra. Inscripció prèvia: info.biblioteques@reus.cat

Dissabte 28 de novembre: Ruta literària Joan Perucho a Albinyana i visita al Museu Apel·les Fenosa del Vendrell. Joan Perucho va fer la descoberta d’Albinyana de la mà del seu amic escultor Apel·les Fenosa. Hi va comprar la casa número 9 del carrer Major, coneguda com a cal Groc, i amb l’adquisició d’uns horts veïns, se l’arreglà i s’hi instal·là. A les seves memòries explica tot el procés, els racons preferits i com alguns dels seus personatges, com Antoni de Montpalau, se li presenten amb les seves ombres. Inscripcions: secretaria@centrelectura.cat Programa de la ruta:

  • 09.00: sortida amb autocar des de Reus (parc de Sant Jordi)
  • 11.00: ruta literària Joan Perucho, a Albinyana
  • 13.00: dinar lliure al Vendrell
  • 16.00: visita al Museu Apel·les Fenosa
  • 18.30: hora aproximada d’arribada a Reus

Dilluns 30 de novembre, a les 19.30, al Centre de Lectura: conferència «Joan Miró i Joan Perucho i els poetes catalans», a càrrec de Vicenç Altaió, poeta i crític d’art. Gran lector de poesia, Joan Miró va mantenir una relació estreta amb grans poetes catalans del segle XX amb els quals va crear diverses obres, com J. V. Foix, Salvador Espriu, Joan Brossa, Joan Salvat-Papasseit, Josep Carner, Carles Sindreu, Joan Perucho, Miquel Martí i Pol i Pere Gimferrer. Amb Joan Perucho va coincidir en la recerca de les arrels i la passió pel paisatge de Mont-roig del Camp i la Terra Alta.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.