Les Biblioteques Municipals organitzen sessions de contes a la Boca de la Mina

Les Biblioteques Municipals de Reus inicien un programa permanent de narració de contes a la Plaça M. Àngels Ollé, al Passeig de la Boca de la Mina per mantenir la memòria d’aquesta pedagoga que va aportar innovació a l’àmbit de l’educació infantil i va situar els llib res, la biblioteca, la lectura i els contes en el centre de l’aprenentatge. La primera sessió és el proper divendres dia 27 de maig a les 4 de la tarda i Dolors Bargalló, de l’equip infantil de les Biblioteques Municipals explicarà el conte El Peix Pedra, que Àngels Ollé va fer per al Museu d’Alcover.

La programació es farà conjuntament amb el Grup MARC (Mestres Àvies Recuperadores de Contes), del qual M.Àngels Ollé en va ser impulsora i en el qual hi ha actives diverses companyes seves de l’Escola Mowgli i de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, l’Escola Mowgli, l’Associació de veïns del Barri Gaudí i els familiars d’M. Àngels Ollé. El cartell l’ha fet el seu amic i il·lustrador de referència Pere Prats Sobrepere.

El projecte consisteix en la realització d’una sessió de narració de contes al mes. Durant el curs escolar es realitzarà en divendres, just al finalitzar l’horari lectiu de l’Escola Mowgli, per tal de captar el públic principal, tot i que és oberta a tothom. Durant els mesos d’estiu, la sessió es farà en dimecres a les 6 de la tarda, complementant la programació de la Biblioteca Central Xavier Amorós. D’aquesta manera s’arriba a un públic interessat en els contes i es potencia el coneixement de la M. Àngels, de l’entorn de la Boca de la Mina i del Barri Gaudí en general.

Àngels Ollé va ser una gran defensora de la narració oral com a font de transmissió del patrimoni imaginari generació rere generació a la vora del foc. Una narració lluny d’artificis visuals i gestuals, sinó amb el màxim protagonisme de la veu i els recursos expressius de la llengua. És per això que l’espai escènic on s’ha de desenvolupar l’activitat s’ha d’entendre com un racó íntim on és possible el contacte visual entre narrador i oients.

Cada sessió anirà acompanyada d’una breu presentació de la figura de M. Àngels Ollé i d’una estona de lectura compartida dels seus contes i d’altres de la literatura infantil, i s’oferirà l’opció de poder fer préstec, com a totes les activitats que es realitzen dins el programa ALTAVEU d’extensió bibliotecària de les BMR.  L’AV del Barri Gaudí s’ofereix a dinamitzar petits tallers relacionats amb els contes explicats, després de l’estona de lectura individualitzada.

Calendari any 2022

Divendres 27 de maig a les 4:00 h

Divendres 22 de juny a les 12:30 h

Dimecres 20 de juliol a les 18:00 h 

Dimecres 31 d’agost a les 18:00 h 

Divendres 30 de setembre a les 12:30 h

Divendres 28 d’octubre les 16:00 h 

Divendres 25 de novembre les 16:00 h 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.