Les Biblioteques Municipals promouen el programa Altaveu com a continuïtat a la Biblioteca sobre rodes

Les Biblioteques Municipals promouen el programa Altaveu com a continuïtat a la Biblioteca sobre rodes

Les Biblioteques Municipals duen a terme el programa Altaveu, un projecte d’extensió bibliotecària per donar veu a la lectura i el fet literari en general i amplificar així les seves funcions fora dels espais propis dels equipaments bibliotecaris, i que representa una continuïtat a la Biblioteca sobre rodes. 

Les accions del programa es fan a les escoles, les coordina i dinamitza Còdol Educació, i inclouen sessions de dinamització lectora relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ONU) en les mateixes escoles i la mobilització de lots de llibres que se cediran a les escoles per un període de temps acordat i que l’escola dinamitzarà d’acord amb el seu projecte de lectura. 

Aquest dijous dia 21 de gener es farà l’activitat “Binta i la gran idea” a l’Escola Prat de la Riba, una activitat que permetrà també amb dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: educació de qualitat i igualtat de gènere. El programa passarà per l’Escola Marià Fortuny el dia 28 de gener, per l’Escola General Prim el dia 18 de febrer i, finalment, per l’Escola Sant Bernat Calbó el dia 25 de febrer. 

La situació actual de pandèmia ha portat a les Biblioteques Municipals a pensar una transformació profunda de la proposta de promoure l’extensió bibliotecària per fomentar l’hàbit de la lectura fora dels equipaments habituals de la Biblioteca Xavier Amorós o la Biblioteca Pere Anguera, ja que emergeix la necessitat d’apropar la lectura als sectors de població més perjudicats en els períodes de confinament i distanciament social, com són els infants i la gent gran. 

Les Biblioteques Municipals de Reus van adquirir el compromís de ser el màxim sostenibles a partir del programa “Fem consciència” engegat el gener de 2020 i que pretenia fer difusió de l’Agenda 2030 de la ONU amb el suport de la literatura i les arts en general per a la seva capacitat de transformació a partir d’un programa específic d’activitats i també adaptant els cicles anuals a una major sostenibilitat. 

A més, tenint en compte que la pandèmia ha reduït dràsticament la presència dels infants a les biblioteques i amb l’objectiu de minimitzar les conseqüències d’aquesta mesura, s’ha creat el programa Altaveu. D’aquesta manera, des de la regidoria de Cultura i a través de les Biblioteques Municipals es dona continuïtat al projecte Biblioteca sobre rodes, inclòs també al PAM, en el context del foment de l’ís de les biblioteques i apropar-les a la ciutadania. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.