Les millors colles castelleres aixequen les seves construccions a la Diada del Mercadal

La plaça del Mercadal de Reus ha viscut aquest diumenge al migdia una diada castellera insòlita després de la represa de l’activitat castellera arran de la pandèmia de la COVID19. La Diada del Mercadal ha portat a Reus els castells de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, dels Castellers de Vilafranca, dels Xiquets de Reus, de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró i, finalment, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que han actuat a plaça seguint aquest ordre.

Per seguir les indicacions marcades pel Procicat i garantir la seguretat de les persones, tant del públic com de les colles, s’ha permès l’accés a la zona habilitada de la plaça a 600 persones, que han gaudit amb la tornada dels castells al Mercadal. 

Les colles han obert plaça amb un pilar i el cant dels Segadors, i han clos les seves actuacions amb diversos pilars de 5 simultanis. 

En primera ronda les colles han tirat els següents castells: Colla Vella dels Xiquets de Valls, 4 de 7 amb el Pilar; Castellers de Vilafranca, 5 de 7; Xiquets de Reus, 3 de 7; Capgrossos de Mataró, també 3 de 7, i finalment, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, 4 de 7.

La segona ronda ha començat amb un 5 de 7 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i ha continuat amb el 4 de 8, únic castell de 8 pisos que s’ha vist en aquesta Diada del Mercadal i que ha anat a càrrec dels Castellers de Vilafranca. Els Xiquets de Reus han fet un 4 de 7, i tant els Capgrossos de Mataró com la Jove Xiquets de Tarragona han fet un 4 de 7 amb agulla.

A la tercera ronda s’han pogut veure els següents castells: Colla Vella dels Xiquets de Valls, 3 de 7; Castellers de Vilafranca, 4 de 7 amb el Pilar; Xiquets de Reus, també amb el 4 de 7 amb el Pilar; Capgrossos de Mataró, 4 de 7, i finalment, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, 3 de 7.

La Diada del Mercadal s’ha desenvolupat sense cap problema i ha transcorregut amb poc més d’una hora i quart. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.