Les pantalles poden influir en la progressió de la miopia Teixidó

teixidó

Fas tot el possible per cuidar la teva visió quan estàs davant d’una pantalla?

Quan estem molta estona al davant d’un pantalla comencen a aparèixer símptomes que fan que el nostre rendiment visual disminueixi. Segurament alguna vegada heu sortit de la feina amb sensació de picor d’ulls, sequedat ocular, mals de cap o veient-hi de lluny més borrós de l’habitual, durant un cert temps. Com a optometristes us voldríem aportar una sèrie de consells que us ajudaran a evitar aquesta fatiga visual.

És important no apropar-se a les pantalles ja que al fer-ho estem obligant als nostres ulls a fer més força de la necessària per veure-ho nítid i quan després necessiten veure alguna cosa de lluny de forma clara els hi costa més relaxar-se. Això pot acabar provocant l’augment o l’aparició de la miopia; el mateix passa si durant la lectura o l’escriptura ens situem massa prop del paper. Tot i que actualment existeix evidència científica que hi ha unes lents de contacte especials anomenades Orto-k que ens ajuden a frenar la progressió de la miopia, es important atrassar la seva aparició o el seu augment, respectant el no apropar-nos més de 40cm de la tasca en visió propera que estiguem realitzant. Quan treballem o juguem amb l’ordinador l’ideal seria situar la pantalla lleugerament inclinada cap a baix per tal d’afavorir un bon parpelleig i així evitar la sensació de sequedat o picor d’ulls.

Tant quan estem amb pantalles com quan estem escrivint o llegint amb paper, hem de seure amb els peus recolzats i l’esquena recta així facilitarem una millor respiració i oxigenació de totes les parts del cos, inclosos els ulls. Recordeu també que la il·luminació és molt important ja que per tal d’evitar reflexos o ombres hem de situar la llum de taula al costat contrari del que estem escrivint sempre acompanyada de llum ambient.

Tots sabeu que, actualment, els nens gairebé es passen més hores utilitzant dispositius electrònics que jugant a l’aire lliure i això seria aconsellable canviar-ho; segons estudis científics recents després d’estar 20 minuts seguits utilitzant el mòbil o la tablet, hauríem de descansar i mirar lluny i la millor forma de fer-ho és sortint a jugar a l’aire lliure on podem passar estones més divertides amb els nostres fills.

Si tens algun símptoma dels que t’hem explicat o necessites més informació sobre aquests consells no dubtis en visitar-nos a qualsevol dels nostres centres. Ens trobaràs a Reus, Valls, Tarragona i Sant Pere i Sant Pau.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.