Les piscines municipals romandran tancades

Les piscines municipals romandran tancades

L’Ajuntament descarta obrir les piscines municipals aquest estiu davant la impossibilitat de garantir les mesures de prevenció

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus ha acordat que les Piscines Municipals del parc dels Capellans no obriran aquesta temporada. La decisió s’ha pres davant la impossibilitat de garantir el compliment de les mesures de prevenció per evitar contagis de la Covid-19.

La configuració i les especials característiques de les piscines municipals fan inviable atendre les condicions establertes pel Ministeri de Sanitat per garantir les mesures higièniques i de seguretat de les piscines recreatives, motiu pel qual s’han primat els criteris de prudència i responsabilitat per descartar obrir l’equipament aquest estiu.

De fet, cal tenir en compte que les instal·lacions del Parc dels Capellans tenen una configuració diferent de moltes altres piscines. La seva forma ovalada, sense carrils ni delimitacions, amb dunes i envoltada de gespa, fa pràcticament impossible poder controlar l’aforament i el compliment de la distància de seguretat, a diferència d’una piscina rectangular amb carrils. Per tot plegat, i fent valer per sobre de tot els criteris de prevenció i responsabilitat, s’ha considerat més prudent mantenir les instal·lacions tancades i no posar en risc la salut dels usuaris i dels treballadors en el marc de la pandèmia de la Covid-19.

Amb l’objectiu d’oferir una alternativa als usuaris, la regidoria d’Esports ha arribat a un acord de col·laboració amb les entitats CN Reus Ploms i Reus Deportiu per obrir les seves instal·lacions a usos públics. L’acord permetrà donar cobertura a les activitats de piscina programades pels casals municipals d’estiu, i impulsar els cursets d’estiu de natació perquè se’n puguin beneficiar més usuaris. Igualment, en el cas del CN Reus Ploms, l’acord  també inclou l’opció d’entrada puntual diària  per oferir a la ciutadania que no sigui sòcia de l’entitat. La regidoria manté negociacions amb el Reus Deportiu per arribar a un acord similar. Les condicions concretes, horaris i preus estaran disponibles als llocs web i a la recepció d’ambdues entitats.

D’altra banda, pel que fa al conjunt de les instal·lacions esportives municipals, Reus Esport i Lleure ha donat per tancada la temporada esportiva 2019-2020, que en condicions normals estava previst finalitzar el 21 de juny per a la temporada regular. En consideració a la suspensió de totes les competicions i al breu espai de temps entre la possible reobertura i el final de temporada, s’ha optat per una resolució prudent en termes de salut pública.

Així mateix, la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure han optat per prorrogar els usos de temporada als clubs de la ciutat que fan un ús regular de les instal·lacions. La previsió és no desenvolupar activitats extraordinàries, a excepció de les aprovades per a la primavera de 2020, i que han estat posposades per l’últim trimestre de l’any.

En aquest context, l’empresa municipal desplegarà les properes setmanes tasques de manteniment, substitució i reposició pròpies de cada instal·lació, i adoptarà de les mesures d’adequació normatives i sanitàries per obrir les instal·lacions esportives municipals amb totes les garanties per la temporada 2020-2021.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.