Les representacions de l’espectacle de serrar les cames a la Vella Quaresma es faran als centres educatius

Les representacions de l'espectacle de serrar les cames a la Vella Quaresma es faran als centres educatius

Amb l’arribada de la Quaresma comencen a Reus les representacions de l’espectacle de serrar les cames a la Vella Quaresma que enguany, ateses les mesures sanitàries decretades arran de la pandèmia de la COVID19, es traslladen als centres educatius

Els escolars de la ciutat reprendran aquest divendres dia 19 de febrer l’activitat de serrar setmanalment una cama a la Vella Quaresma, un programa promogut per les regidories de Cultura i Política Lingüística, a través de l’Institut Municipal Reus Cultura, i Educació.

L’activitat està adreçada als xiquets i xiquetes de la ciutat (més de 3.500 infants repartits en més de 160 grups) i enguany deixa la plaça de les Peixateries Velles per anar passant directament per les escoles. A més, cada any s’acompanya d’una il·lustració de la Vella Quaresma, amb les 7 cames, que enguany ha fet Clàudia Fernández.

Aquest primer divendres l’espectacle es podrà veure a les escoles Maria Rosa Molas, Misericòrdia i Alberich i Casas. Posteriorment, i durant la resta de setmanes, passarà per l’Escola Marià Fortuny, l’Escola Puigcerver, l’Escola Sant Bernat Calbó, l’Escola Eduard Toda, el Col·legi Francès Internacional Marguerite Yourcenar, l’Escola Rosa Sensat, l’Institut Escola Pi del Burgar, l’Escola Isabel Besora, l’Escola Rubió i Ors, l’Escola Cèlia Artiga, l’Escola Prat de la Riba, l’Escola General Prim, l’Escola Els Ganxets, l’Escola Montsant, l’Escola Mowgli, el Col·legi Sant Pau, el Col·legi Sant Josep, l’Escola Maria Cortina, l’Escola Pare Manyanet, l’Escola Teresa Miquel i, finalment, el Col·legi La Salle.

El Carni, protagonista

L’espectacle que es fa cada divendres de la Quaresma està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el personatge del Carni, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s’ha acabat i que no tornarà fins a l’any vinent.

La representació té la música, cançons i festa en directe cada setmana. Diferents persones, que enguany seran de les mateixes escoles, aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, està penjada a la plaça de les Peixateries Velles.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.