L’Espluga de Francolí acollirà el Circuit Nòmada de FiraTàrrega per apropar propostes artístiques al territori

L'Espluga de Francolí acollirà el Circuit Nòmada de FiraTàrrega per apropar propostes artístiques al territori

L’Espluga de Francolí serà un dels escenaris de la iniciativa Circuit Nòmada de FiraTàrrega. Després d’anul·lar la darrera edició d’aquest certamen, FiraTàrrega es reinventa amb un circuit d’exhibició i programació d’arts escèniques i d’arts de carrer que, al llarg de 2021, implicarà a 30 creacions escèniques i una quarantena d’espais d’exhibició de 36 poblacions d’arreu del territori. L’Espluga de Francolí serà punt de parada d’aquest circuit, acollint dos espectacles, en dos espais; el primer serà el 18 d’abril al Teatre del Casal i el segon el 30 de juliol al Museu de la Vida Rural.

La crisi de la Covid-19 va provocar la modificació del format habitual de FiraTàrrega 2020, afectant directament l’esdeveniment presencial a la ciutat de Tàrrega al mes de setembre. Davant aquesta circumstància, FiraTàrrega va impulsar una edició especial estructurada al voltant de tres activitats principals: el programa Suport a la Creació, la creació de la plataforma digital La Llotja en Línia i l’organització d’un circuit d’exhibició de propostes artístiques acompanyat d’un pla de dinamització de mercat al llarg de 2021, sota el nom de Circuit Nòmada.

Les dues propostes arribaran a l’Espluga de Francolí els mesos d’abril i juliol de 2021. El 18 d’abril i dins d’un cap de setmana cultural i de dinamització comercial impulsat per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el Teatre del Casal acollirà l’obra 360 grams d’Ada Vilaró.

La segona proposta es farà al Museu de la Vida Rural i serà coordinada per l’àrea d’acció cultural de la institució. Arribarà en el marc del RUSC, Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí i dins del programa de la Festa Major del municipi, el divendres 30 de juliol, amb Àer de Laia Santanach.

La regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha treballat aquest darrer any, conjuntament amb el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, una aliança de col·laboració i suport a la creació cultural i artística amb la direcció tècnica i artística de FiraTàrrega. Entre els objectius del Circuit Nòmada, s’hi troben línies que uneixen el treball de l’Ajuntament de l’Espluga, el Museu de la Vida Rural i FiraTàrrega. Promovent el treball artístic dels creatius, activar el mercat de les arts escèniques, oferir una programació d’arts en viu i presencial a la ciutadania i reforçar la presència de les arts de carrer en els municipis i les programacions estables. Finalment les seus busquen crear o reforçar vincles professionals entre esdeveniments i territoris.

Una iniciativa que recull a l’Espluga de Francolí la voluntat de bastir aliances amb altres projectes culturals i artístics del territori. I que vol esdevenir un projecte i llavor de residències artístiques al municipi. Una aposta que des de la regidoria de Cultura i Festes i el Museu de la Vida Rural, coordinen per articular un pol d’interès cultural i artístic al municipi.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.