L’estiu a les Biblioteques Municipals

L'estiu a les Biblioteques Municipals

Les Biblioteques Municipals de Reus presenten un estiu carregat d’activitats per a totes les edats mantenint les mesures de seguretat i salut

Les Biblioteques Municipals de Reus han presentat aquest matí el calendari d’activitats previst per als mesos de juliol i agost amb l’objectiu de fomentar la lectura en temps de lleure i adreçada a totes les edats, per un costat, i també amb la voluntat de remarcar l’accessibilitat de les biblioteques com a espais de cultura oberts i gratuïts, principalment en aquest moment després del llarg període de confinament que ha viscut la societat.

La programació s’ha pensat per recuperar el màxim de normalitat possible i en el marc de les mesures d’higiene i seguretat establertes. És per aquest motiu que s’ha optat per mantenir els programes principals d’estiu engegats ja els darrers anys, tot i que en una versió més reduïda. Per poder-hi assistir és imprescindible fer reserva prèvia a la web www.biblioteques.reus.cat.

Biblioteques amb DO

Durant el mes de juliol, a les 19:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós. Amb la col·laboració de la DO Catalunya i la DO Avellana de Reus.

 • 13 de juliol: “A les A les dones ens agrada més suau?: vi entre amigues”. Una tertúlia en la que es parlarà̀ de vi, de literatura, d’erotisme i de música des d’una mirada femenina i feminista.
 • 27 de juliol 19h “Va de vi: contes per adults”,  a càrrec de Pilar Puig amb acompanyament musical de Pep Manresa

Biblioteques Chillout

Durant el mes d’agost, a les 19:00 h, però enguany canvia de lloc i deixa la Biblioteca Pere Anguera i passa a la Biblioteca Xavier Amorós. El canvi es fa atesa la necessitat de poder garantir el distanciament entre els assistents.

 • 10 d’agost: Impaktats en concert
 • 21 d’agost: Gina Llauradó

Tardes d’estiu

Són activitats fixes, un dia a la setmana, durant els mesos de juliol i agost. Aquestes activitats estan pensades per a públic infantil i familiar i inclouen els tallers:

 • Llegir i dibuixar: Cada dilluns de juliol, a les 18:30 h, a la Biblioteca Xavier Amorós, amb Francesc Miguel.
 • Costura i literatura: Cada dimarts de juliol i agost, a les 18:30 h, a la Biblioteca Pere Anguera. Amb Maruixa Carracedo.
 • Passos de literatura: Petites rutes urbanes pels carrers de Reus. Dijous alterns de juliol i agost, a les 18:30 h, a la Biblioteca Pere Anguera.

Grans lectors

A la Biblioteca Central Xavier Amorós:

 • Calma la ment: Dimarts dia 9 de juliol a les 19:00 h
 • Fem memòria: Sessió presencial, el dimarts 16 de juliol, a les 19:00 h.

Lletraferits

Es farà els matins d’11:00 h a 13:00 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós i amb la col·laboració de l’àrea de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania, en el marc del programa Planet Reus.

 • “Escriure a quatre mans”. Està pensat per viure l’experiència de crear una llibre des del minut 0 al costat d’un/a autor/a. Setmana intensiva del 27 al 31 de juliol i tres sessions setmanals virtuals durant l’agost
 • “Taller d’escriptura creativa”, amb Alba Camarasa. Setmana del 3 al 7 d’agost
 • “Apocalipsi còmic”, amb Francesc Miguel. Setmana del 10 al 14 d’agost

Joc de lectura d’estiu

Fins al 23 de setembre, adreçat a públic infantil i juvenil. S’ha batejat com “Terra, mar i aire, salvem el nostre planeta i coneguem els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Es pot participar des del web https://biblioteques.reus.cat/noticies/el-joc-de-lectura-de-lestiu-objectiu-terra-mar-i-aire-torna-les-biblioteques-municipals-de.

Com a novetats d’aquest estiu hi ha també tota la programació virtual, que es va iniciar en el moment dur del confinament, però que es mantindrà també en la nova programació de l’Estiu@Reus, com a eina que arriba de manera més directa a públics específics com són els infants, els joves o la gent gran.

En aquest sentit, es mantenen les ressenyes bibliogràfiques de cada dilluns, els contes dels dimecres, i els programes mensuals “Fem Memòria a viva veu”, per a la gent gran, i els “Itineraris de lectura per a joves”.

En el marc d’aquests programes que s’han fet en línia, s’ha realitzat el “Fem consciència”, relatiu a l’Agenda 2030 i el canvi climàtic, que finalitza aquest mes de juliol, amb l’emissió dels dos últims capítols.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “des de la regidoria de Cultura i des de les Biblioteques Municipals, hem pensat que és important col·laborar amb altres activitats que es duen a terme a iniciativa d’altres àrees de l’Ajuntament, com els casals per a infants o activitats per a gent gran. Justament hem considerat que aquests són col·lectius especials per nosaltres i hem volgut mantenir el contacte amb ells, ja que són els usuaris més vulnerables i que tenien una important presencialitat a les biblioteques ja abans de la pandèmia”.

La programació de l’estiu 2020 s’ha adaptat a les circumstàncies d’accessibilitat, de manera que moltes de les activitats es fan a l’aire lliure i amb aforaments limitats, i en aquesta ocasió es demana la inscripció de manera imprescindible per tal de garantir les mesures de salut recomanades. El pressupost de la programació d’enguany és de 3.000 €, la meitat de pressupost de l’any passat, i té la col·laboració de la Diputació de Tarragona i del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.