Associacions, entitats i col·lectius participen a la iniciativa #ArxivemlaCovid19

Associacions, entitats i col·lectius participen a la iniciativa #ArxivemlaCovid19

Associacions, entitats i col·lectius de la ciutat s’ha sumat a la iniciativa #ArxivemlaCovid19 promoguda per l’Arxiu Municipal de Reus conjuntament amb altres arxius catalans per tal de contribuir a la tasca de recollir el que s’ha fet durant l’etapa del confinament 

L’Arxiu Municipal de Reus, que forma part de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, es va sumar a la iniciativa #arxivemlacovid19 el dia 6 d’abril, començant així la tasca de documentar la pandèmia amb els testimonis provinents de la mateixa societat, particulars, entitats, associacions, empreses, col·lectius diversos… la visió de cadascun ells és del tot enriquidora per a construir el que constituirà memòria futura d’aquests difícils i extraordinaris moments.

Associacions, entitats i col·lectius: construcció participativa de la memòria

El teixit associatiu de la nostra ciutat, ha volgut contribuir també aportant el seu testimoni que mostra com s’han establert xarxes de solidaritat en els barris i dins els seus propis col·lectius,  com han viscut – amb moments bons i no tan bons- aquests dies de confinament.

Una quinzena d’entitats, a través de la crida feta per la regidoria de Relacions Cíviques de l’Ajuntament de Reus, han col·laborat en la campanya i han aportat més d’una 70 de documents amb un pes aproximat de 200 mb.

Imatges de veïns i veïnes repartint mascaretes als barris, celebracions durant el confinament, actes de suport als sanitaris, etc.

Les associacions de veïns del Barri Gaudí, del Carrilet, del Barri Montserrat, Niloga i Sol i Vista i les entitats l’Esplai la Caixa, Fundació Mn Frederic Bara i Cortiella, Parcel·les Casas, Yo ayudo o necessito, Banda la Verónica, Colla Sardanista Rosa de Reus, Coordinadora de Danses tradicionals i Fotocamp, entre altres, han anat aportant el seus testimonis, fotografies i imatges de la quotidianitat de la situació, espontànies, realistes… i també vídeos de les activitats que han fet durant aquest període: balls confinats, celebracions del calendari festiu, actes de solidaritat, etc. Majoritàriament els formats aportats han estat jpg i mp4.

Col·lectiu Som el que fem

Col·lectius com Som el que fem – grup de voluntaris- , constituït el mes de març amb l’objectiu de donar suport material als sanitaris i a tots aquells col·lectius exposats a la Covid19, ens han fet arribar més de 300 documents de la seva activitat. Imatges i vídeos, de les cosidores, del repartiment del material, de l’organització, de les entregues i donacions.

Les dades

Fins al moment han arribat a l’Arxiu Municipal 276 documents provinents de particulars, que representen un volum de 14 Gb (en formats JPEG, JPG, MOV, MP4 i PNG). Els documents provinents de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (bàsicament missatges de suport, dibuixos i fotografies de sanitaris) sobrepassen els 3.000, el pes fins al moment, és d’aproximadament unes 3,8 Gb.

Pel que respecta a les entitats i col·lectius de la ciutat, han fet arribar 330 documents, unes 603 Mb (bàsicament en format JPG i MP4). El volum total sobrepassarà els 3.500 documents i configuraran la Col·lecció #arxivemlacovid19 Reus.

Cal preveure també, aquella documentació que pot arribar posteriorment – en paper- quan el Servei d’arxiu estigui en ple funcionament i l’activitat presencial es torni a reprendre.

En l’actualitat #arxivemlacovid19 encara és una iniciativa activa i es preveu finalitzar-la el dia 31 de juliol. Una vegada s’hagi dut a terme el seu tractament documental es presentaran els resultats públicament i es farà accessible la documentació a la ciutadania.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.