L’exposició itinerant de Gabriel Ferrater arriba al Gaudí Centre

L’exposició itinerant del poeta reusenc Gabriel Ferrater es podrà veure a la primera planta del Gaudí Centre de Reus durant els mesos de juliol i agost, aprofitant  el flux de visitants de l’estiu. Així doncs el Gaudí Centre es vol sumar, de la mà de les Biblioteques Municipals de Reus, a la difusió de la figura de Gabriel Ferrater, fill il·lustre de la ciutat, unint-lo a la figura del més universal del seus artistes, Antoni Gaudí. Amb aquesta iniciativa, el Gaudí Centre acull exposicions temporals que sumen interès a la seva exposició permanent, tal i com també ho ha fet amb l’exposició Magnetic Heads del pintor reusenc Lluís Gómez Agustench.

L’exposició Gabriel Ferrater té l’objectiu de reivindicar l’origen reusenc del poeta tant per als convilatans com per als passants. Per tal de poder arribar al màxim de públic, s’ha fet una traducció del text a diverses llengües com són el castellà, el francès i l’anglès al qual s’accedeix amb un codi QR.

L’exposició es va estrenar dins el programa «Març, marçot, versos per tot»  a l’Institut Gabriel Ferrater, i també ha passat per l’Institut Gaudí i el Salvador Vila-seca. Després del Gaudí Centre itinerarà pels Mercats Municipals  i en iniciar-se el curs reprendrà la ruta pels diversos instituts de la Ciutat.

Aquesta és una de les activitats del programa Pròleg Gabriel Ferrater que les Biblioteques Municipals i l’Associació Gosar Poder han iniciat enguany per tal d’ anar preparant la ciutadania de Reus de cara l’any 2022. L’objectiu és fomentar el sentiment de pertinença d’aquest autor que va néixer, viure la seva etapa de creixement i formació inicial a Reus i que va tenir una gran significació en el desenvolupament de la poesia catalana dels anys 60.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.