L’Hortènsia (Hydrangea)

Originària d’Àsia i, més concretament, del Japó i la Xina, que són els països en els quals hi ha més varietats d’hortènsies. El seu nom procedeix del vocable llatí fl or ‘horturum’ (’hortus’, que significa jardí, flor de jardí). Avui dia es cultiva en una gran quantitat de països que compten amb zones de clima temperat.

Les hortènsies també s’han utilitzat com a planta ornamental per la seva bellesa. L’època ideal per plantar-les és ara, la primavera, ja que no suporten temperatures inferiors a 12 graus i requereixen molt sol per créixer. A l’estiu, convé regar-les al matí o a la nit.

Si les seves fulles es comencen a posar marrons, és possible que els falti aigua. El color natural de les flors de les hortènsies és el rosa, però, si es rega la planta amb alum (sulfat d’alumini) barrejat amb l’aigua, adquireix un bonic to blau. Floreixen de principis d’abril al començament de juny en interior i en exterior entre juny i agost.

Es tracta d’una planta molt tolerant, però es posa làcia quan necessita aigua. Reviu de seguida quan es rega però no convé deixar-la moltes vegades prostrada per falta de reg, ja que arribaria un moment en què no es recuperaria.

És convenient replantar les hortènsies cada any quan són joves i menys sovint quan són adultes. Si les deixes descansar en un lloc fresc durant el període d’inactivitat, és possible mantenir-la en el test i fer-la fl orir a l’any següent.

Necessiten il·luminació abundant o en cas contrari les seves fulles es tornen grogues, però no la llum del sol directa, ja que això les cremaria.

Tolera bé les temperatures properes als 5° a l’hivern i si es troba en interior no més de 20° a l’estiu. És convenient elevar la seva temperatura fi ns a 15 graus a partir de febrer perquè fl oreixi amb més força.

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.