‘Límits’, al Moll de Costa de Tarragona

S’ha inaugurat l’exposició ‘Límits’ de la pintora i dibuixant de realisme precís, Roser Oduber, al Tinglado 1 del Moll de Costa, un espai emblemàtic que tradicionalment acull exposicions singulars i magnes.
L’exposició mostra l’evolució del treball artístic en una nova metodologia d’austeritat i primitivisme on la relació matèria-condició humana desemboca en un misticisme arrelat.
El recurs a la metàfora mitològica i una remissió cosmològica constant evidencien un imperiós afany d’interpretació i examen de la realitat.
Les seves composicions càlides i terroses de figures insinuen un diàleg subtil entre la dimensió microcòsmica i la macrocòsmica.
Per a Anne Whiston Spirin “Architecture in the Landscape: twoaerd a Unified Vision” a Landscape Architecture, 80 (1990) “La nostra capacitat per transformar la Terra ha promogut la il·lusió que controlem la naturalesa, que d’alguna manera, estem separats
d’ella (…). En l’actualitat, la nostra supervivència com a espècie depèn de la nostra capacitat per adaptar el nostre entorn a nous procediments”.
En l’exposició ‘Límits’, Obduber camina entre dos colors, blanc i vermell. Segons l’autora “A cada costat dos minerals, dues terres amb orígens comuns i temps diferents. Textures i llenguatges que conviuen fronterers de dos municipis Calders i Artés. Passeig i trànsit per molts habitants aliens a aquest canvi, transporten pedres i pols d’un lloc a l’altre, hibridant el paisatge”.
Una mostra on l’artista expressa el que allunya i apropa, amb les seves paraules “Límits i no límits de llocs i no llocs, per expressar allò que ens separa i ens agermana, la Terra”.
L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar a partir del 5 de maig en horari de 10 a 13 h i de 17 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins al 3 de juliol de 2022.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.