Lliurament dels Premis de relats breus Antònia Abelló Filella

La Regidoria de Participació i Ciutadania, a través del Casal de les Dones, lliura aquest dimecres (19:00 h) els “Premis de relats breus Antònia Abelló Filella” durant un acte al Casal de les Dones (pl. de la Patacada). La guanyadora del primer premi ha estat Desirée Casimiro Yepes, amb el relat titulat “Etern”. El segon premi ha estat per Maria Concepción Torres Sabaté amb el relat “Sempre em puc enamorar.

Els premis “Antònia Abelló Filella” arriben enguany a la 10a edició i tenen com a objectiu fomentar i promoure l’escriptura femenina i, al mateix temps, impulsar les dones a fer ús del seu talent.

En aquesta edició es vol reconèixer la participació de les dones en el premi i per aquest motiu durant l’acte es llegiran diferents fragments dels relats rebuts al concurs, amb un fil conductor a través d’Isabel Fornós i l’acompanyament musical de Joan Colom. El reconeixement finalitzarà amb la lectura del relat guanyador. En total en aquesta edició s’han presentat 7 treballs procedents de diferents localitats del Camp de Tarragona.

Antònia Abelló i Filella

Antònia Abelló i Filella (Reus, 1913 – Barcelona, 1984) fou escriptora, pianista i activista política. Tal i com explica la historiadora Carme Puyol Torres en la biografia sobre Abelló “Miralls de Lluna”, la seva vocació d’escriptora es desvetllà en la seva adolescència i als dinou anyscomençà a col·laborar com articulista en diferents publicacions locals i també de  Barcelona. Antònia conjugà l’activitat literària amb els estudis musicals. Immersa en el procés de sufragi universal de l’any 1931 calia ajudar a les dones a exercir el seu dret a vot. Va formar part activa en tot el procés. Antònia Abelló, segons Carme Puyol, també escrivia relats curts on defensa el nou model de dones, en una nova societat, amb idees pròpies, en definitiva independents.

Durant la guerra i després de la seva estada a la presó diu «vaig començar a escriure com una forma de fugir d’allí dins, a recordar el passat, (…) a somiar per quan estaríem al carrer.”

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.