Lluna plena

Lluna plena

Ester Borràs Giol

S’està convertint en tradició que des del GEPEC s’organitzi una excursió en lluna plena els dos mesos d’estiu (juliol i agost).

Durant el recorregut, que comença amb la claror de la tarda i el capvespre, es comenten tant aspectes de la natura i elements de fauna i flora, com d’altres de més humans, com són l’arquitectura rural o la contaminació lumínica.

Sortirem de Mont-ral, poble emblemàtic i autèntic punt de referència de les Muntanyes de Prades, i farem un recorregut senzill per la vall on hi ha també assentats els petits nuclis del Bosquet i l’Aixàviga.

Les Muntanyes de Prades sempre han estat un espai natural humanitzat, amb més o menys mesura, i els boscos d’aquest sector no se n’han escapat. Així, doncs, la barreja d’alzinars i boscos de pi blanc relativament joves, contrasta amb la presència de teixos, algun d’ells com a mínim centenari.

Al Bosquet alçarem la vista cap al cel. La lluna plena ja serà present i ens animarà a parlar del cel nocturn, d’astronomia i també de calendaris. Mentre que a l’Aixàviga, posarem més els peus a terra i ens fixarem en l’arquitectura tradicional, la més propera al dia a dia de les persones. I fins i tot podria ser que se’ns presentés alguna cuca de llum i que també aca- bem parlant d’elles.

La tornada cap a Mont-ral, ara pel camí ral, ens farà adonar dels gran contrast entre la foscor que ens ha envoltat durant el trajecte d’anada i la contaminació lumínica que arriba des del Camp de Tarragona, que no deixa de ser un espectacle en si mateix vist des de l’alçada de les Muntanyes de Prades.

GEPEC

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.