L’Obra Social “la Caixa” col·labora amb Reus Ciutat de la Música 2018

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Cultura, i la Fundació Bancària “la Caixa” han signat una conveni de col·laboració al Saló del Tinell del Palau Municipal amb motiu del suport de la fundació a la commemoració de Reus Ciutat de la Música 2018 i a tots els esforços per promoure la cultura inclusiva que se’n derivin.

El conveni signat té per objecte establir el marc de la col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i l’Obra Social “la Caixa” per afavorir el desenvolupament del  projecte “Reus i la Cultura Inclusiva”, que pretén promoure la cultura inclusiva, facilitant que tothom pugui accedir als espectacles que es fan a la ciutat de Reus. El projecte es basa en tres eixos principals:

  • Inclusió Física, amb elements facilitadors que permeten a les persones accedir, entrar o sortir i utilitzar espais, amb l’eliminació de barreres que n’impedeixen l’accés físic.
  • Inclusió Comunicativa, que permeten accedir a la informació de forma universal, i democratitzen l’accés a la cultura, que faciliten l’accés i la relació amb l’entorn des de la igualtat d’oportunitats
  • Inclusió Social, que pretenen aconseguir una conscienciació de l’entorn i una millora de les relacions interpersonals independentment de les diferències.

L’Obra Social “la Caixa” hi aportarà 40.000 euros.

Els projectes
La col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” es concreta en els següents projectes de la programació de Reus Ciutat de la Música 2018:

  • «Amb el cap clar i el cor net» a càrrec de Fito Luri – Cantant, Arnau Colom – Actor i Titellaire i Miquel Àngel Fernández – director d’escena i dramaturg.

Espectacle d’homenatge a la figura del músic i cantant de folk i cançó infantil Xesco Boix. Un viatge iniciàtic cap a la descoberta i conscienciació dels valors que han de prevaldre en qualsevol societat sana a través de cançons i titelles adreçades a infants i joves «de totes les edats».

Aquest és un projecte que té un caire fonamentalment educatiu, socialitzador, integrador i de conscienciació de les futures generacions amb una activitat paral·lela educativa a través de les titelles.

L’espectacle es composa:

              1. D’una sessió familiar.

              2. De diferents sessions adreçades a tots els infants i joves de la ciutat, sense diferència.

              3. Amb especial èmfasi a col·lectius sensibles amb diversitat funcional.

              4. Totes les sessions es desenvoluparan en el marc del Teatre Bartrina.

  • El programa de música i cultura «Música als barris» respon a la voluntat d’acostar tots els col·lectius de la ciutat a la música i a la cultura popular. És per aquest motiu que s’ha dissenyat un ampli programa musical que es desenvoluparà al llarg de l’any als 34 barris de Reus i també un programa cultural popular que vol introduir els elements típics de les Festes Majors de Reus a tothom, com a element integrador i de cohesió social a la ciutat.

Així mateix, el programa compta amb actuacions d’altres sensibilitats culturals que conviuen a la ciutat com la rumba, les havaneres, la música folk, la música simfònica, que tenen un caire fonamentalment integrador.

  • El programa anual de «Pianos al Carrer» respon a la voluntat d’acostar tots els col·lectius de la ciutat a la música. A part dels intèrprets professionals, les persones aficionades o estudiants de música que ho desitgin, han pogut acostar-se als pianos i interpretar les peces musicals que vulguin com a element integrador i de cohesió social a la ciutat.

Trencar estereotips i acostar la música a peu de carrer a tots els col·lectius ciutadans, més enllà de l’edat, condició social i diversitat funcional.

L’Obra Social, l’ànima de “la Caixa”
La Fundació Bancària “la Caixa ha incrementat aquest any 2018 el pressupost per a la seva Obra Social, que se situa en 520 milions d’euros. Aquesta dotació posiciona l’entitat com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com la desocupació, la lluita contra l’exclusió o l’accés a l’habitatge, continuen concentrant bona part dels esforços. El 59% del pressupost es destina al desenvolupament de programes socials i assistencials; el 23% és per a la promoció de la cultura i l’educació; i el 18% es dedica a la investigació i a la formació d’excel·lència.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.