• La màgia de la nostra Festa Major •

La ciutat de Reus té la immensa sort de disposar d’un patrimoni festiu i tradicional d’una gran riquesa i vitalitat. El fet que la Festa Major de Sant Pere gaudeixi des de fa uns quants anys del reconeixement com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional n’és una bona mostra i tots els agents que participem a la festa tenim ben present la necessitat de garantir unes celebracions de qualitat i amb atractiu per a tothom.
Són precisament les persones que s’involucren als diferents col·lectius i esdeveniments, amb el suport de l’Ajuntament i altres institucions, les que realment protagonitzen la nostra festa major i la converteixen en un gran punt de trobada per a la gent de Reus i pels qui ens visiten. A tots ells cal felicitar-los un any més i agrair la seva feina desinteressada, perquè la seva dedicació dóna un valor afegit fonamental a les festes de Sant Pere.
Moments com la Tronada, la desfilada del Seguici Festiu, la tornada de Completes i molts altres actes són punts culminants d’una programació que any rere any esdevé més coneguda i reconeguda dins i fora de Reus. Són instants màgics heretats dels nostres avantpassats, que vénen de molt lluny i que s’alimenten d’un impuls col·lectiu que anhela viure intensament l’inici de l’estiu, l’alegria de la convivència al carrer, l’encant dels records d’infantesa i la il·lusió dels més menuts davant l’encís dels elements festius.
Una gran energia a la qual us convidem a afegir-vos i que des de Reus enviem al món per celebrar, al capdavall, l’alegria de viure de tota una ciutat.

Montserrat Caelles Bertran

Regidora de cultura