La Mare Nostrum Cup de Bàsquet “Ciutat de Reus” aplegarà més de 2.500 esportistes del 26 al 28 de març

Mare Nostrum Cup de Bàsquet

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i Reus Esport i Lleure, juntament amb l’organització d’esdeveniments esportius Mare Nostrum Cup, han presentat aquest dijous la 8ª edició de la Mare Nostrum Cup de Bàsquet “Ciutat de Reus”, que es realitzarà a Reus i a diferents municipis del seu entorn entre el 26 i el 28 de març. Es tracta d’un torneig de bàsquet que aplegarà a la Costa Daurada més de 2.500 esportistes incloent-hi jugadors d’entre 8 i 1 8 anys tant de categoria masculina com femenina, així com membres dels equips tècnics de més de 200 equips, que disputaran 430 partits en total. D’altra banda, des de l’organització Mare Nostrum Cup s’ha anunciat que Reus serà la seu central del 1r Torneig de Bàsquet en Cadira de Rodes, que es posarà en marxa durant el curs 2018-2019.

La nova edició de la Mare Nostrum Cup de Bàsquet, que passa a anomenar-se enguany “Ciutat de Reus”, experimenta un creixement molt significatiu en relació a la que es va disputar l’abril de 2017, també en plena Setmana Santa, ja que aquest 2018 es registra un increment del 25% en el nombre de participants inscrits i un 35% pel que fa a equips participants. En total són 204 equips que hi participien, 102 femenins i 102 masculins.

Activitats a sis municipis i cloenda a Reus
Aquest torneig té la ciutat de Reus com un dels escenaris principals, atès que un bon nombre de partits i activitats formatives es disputaran al Pavelló Olímpic Municipal i 5 pavellons més de la ciutat: el polilleuger Alberich i Casas, el polilleuger Ciutat de Reus, el pavelló de La Salle, el pavelló del Pare Manyanet i el pavelló del Reus Ploms. A més, es realitzaran activitats a 8 instal·lacions esportives municipals de Salou, Vinyols i els Arcs, la Pineda, Constantí i Tarragona. La cloenda del torneig és prevista al Pavelló Olímpic Municipal de Reus el dia 28 de març a la tarda.

El lideratge formatiu d’aquest gran esdeveniment esportiu és responsabilitat de l’Acadèmia Mare Nostrum Cup Bàsquet, que dirigeix l’exjugador del FC Barcelona Audie Norris, un dels referents del bàsquet a Catalunya i representant al nostre país de la lliga professional de bàsquet nordamericana NBA. Els responsables de l’organització Mare Nostrum Cup, Josep Masip, Joan Esteller i Marc Guasch, han donat detalls de com es desenvoluparan les competicions durant els dies 26, 27 i 28 de març, i han destacat el gran abast esportiu i social que té aquest torneig.

Impacte turístic
Tal i com han recordat l’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Jordi Cervera, el torneig representa un volum de jugadors i familiars molt elevat al conjunt de la Costa Daurada en plenes dates de Setmana Santa. En aquest sentit, més enllà de la rellevància esportiva de l’esdeveniment també cal tenir en compte el seu impacte en la projecció de l’oferta cultural, patrimonial, d’oci i de restauració tant a la ciutat de Reus com a la resta del territori.

Reus Esport i Lleure segueix d’aquesta manera en la línia d’oferir la seva capacitat organitzadora i les instal·lacions municipals per enfortir de manera progressiva el nombre d’usos de turisme esportiu lligat a la marca Reus és Esport.

Nou torneig de bàsquet en cadira de rodes 
Des de Mare Nostrum Cup, empresa organitzadora d’esdeveniments esportius, s’ha anunciat que Reus serà la seu central del 1r Torneig de Bàsquet en Cadira de Rodes, el primer esdeveniment d’aquest tipus que s’organitzarà a les comarques de Tarragona, i que es portarà a terme durant el curs 2018-2019. Els representants de Mare Nostrum Cup han aprofitat la presència de l’exjugador Audie Norris per explicar la voluntat de concretar en les properes setmanes les característiques i format d’aquest nou torneig. Norris ha donat suport a la iniciativa i ha explicat la seva experiència com a jugador de bàsquet en cadira de rodes a la lliga professional nordamericana d’aquesta categoria durant un any. El president del Club Esportiu Costa Daurada, Manel Seva, ha assistit també a aquesta presentació.

Suport d’Audie Norris a la candidatura de Reus com a Ciutat Europea de l’Esport
La presència a Reus d’Audie Norris també ha servit perquè aquest exjugador professional de bàsquet hagi signat el seu suport a la candidatura de Reus com a Ciutat Europea de l’Esport 2019, un aval que ha firmat en presència del regidor d’Esports Jordi Cervera, el qual ha agraït aquest suport.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.