Mas Carandell dona un nou impuls a la contractació d’aturats majors de 30 anys

Mas Carandell ha encetat enguany el Programa 30 Plus, el nou recurs d’inserció laboral que proporciona formació i tutorització a persones en atur al mateix temps que ofereix un ajut econòmic a les empreses per realitzar contractes laborals d’un mínim de 6 mesos. El programa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal, s’adreça a majors de 30 anys en situació d’atur del Baix Camp i disposa de 40 places, la qual cosa significa que es poden oferir a les empreses un màxim de 40 contractes laborals amb incentiu econòmic, amb l’únic requisit que aquests contractes han de ser mínim de 6 mesos de durada.

El balanç d’insercions assolides i contractes bonificats és actualment de 33, de manera que a 4 mesos de la seva data límit per tancar noves contractacions —a l’octubre—, ja s’ha assolit el 82,5% de l’objectiu previst.

Entre altres, el programa ofereix els següents avantatges:

  • Millorar l’ocupabilitat de persones de col·lectius d’especials dificultats (majors de 45 anys, baixa qualificació, discapacitats i amb atur de llarga durada).
  • Millorar les ofertes plantejades inicialment per les empreses gràcies als incentius (per exemple, enlloc de 3 mesos que contractin per 6, o bé enlloc de contractes a mitja jornada que siguin a complerta).
  • Crear llocs de treball de qualitat en general per majors de 30 anys, un col·lectiu que a Reus, amb 6.300 persones de les quals 4.100 dones, representa el 84% del nombre de persones aturades, segons dades de l’abril passat.

El 30 Plus finalitza el juny de l’any vinent i la data límit perquè les empreses formalitzin contractes de treball acaba el dia 1 d’octubre.

Funcionament
Des del mes de gener, Mas Carandell fa prospecció i visita empreses del territori amb la finalitat d’explicar els ajuts economics a l’ocupació que ofereix el 30 Plus i promoure la creació d’ofertes de feina d’un mínim de 6 mesos. Fins ara s’ha contactat amb 79 empreses, a partir de les quals s’ha assolit 60 ofertes de treball d’un mínim de 6 mesos de durada.

La subvenció que s’ofereix a les organitzacions és de 655,20 euros mensuals per jornada complerta, o la part proporcional segons la jornada realitzada, amb un màxim de 9 mesos. Aquest ajut és compatible amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos a cadascuna de les modalitats contractuals ja existents.

Si s’aconsegueix una oferta, Mas Carandell presenta una preselecció de persones candidates, que tinguin els requisits demanats per l’empresa, al procés de selecció per aquell lloc de treball concret. Si una de les candidatures és seleccionada aleshores des de Mas Carandell se li fa un seguiment i una formació complementària adaptada al lloc i d’un mínim de 60h.

A qui s’adreça el 30 Plus?
Se’n beneficiaran 40 persones en situació d’atur, majors de 30 anys residents al Baix Camp. Es prioritzen els majors de 45 anys, persones amb baixa qualificació, persones discapacitades i persones amb atur de llarga durada. Per participar, les persones han d’estar donades d’alta a la borsa de Mas Carandell. Actualment s’han interessat pel programa 93 persones, un 74% de les qual han estat dones (69 dones).

Resultats
En 5 mesos, s’han tancat 33 contractes laborals (el 75% a dones) dels 40 contractes que contempla el programa, assolint el 82,5% de l’objectiu final. Al voltant del 80% de les insercions són a jornada complerta, i bàsicament d’ofertes de micropime. La majoria d’empreses contractants són de Reus, tot i que també es compta amb empreses d’altres municipis del Baix Camp. Pel que fa les ocupacions aquestes són variades: activitats administratives, de restauració, comerç, peonatge,…. I també hi ha insercions d’alta qualificació com la d’un enginyer i d’una enginyera majors de 45 anys.

El nombre d’ofertes aconseguides fins ara és de 60, per tant, n’hi ha en tràmit 27, de les quals només 7 podran beneficiar-se dels ajuts que ofereix el programa. Les restants seguiran gestionant-se a través d’altres programes de Mas Carandell.

Valoració i altres programes similars
Mas Carandell compta amb altres programes d’ajuts econòmics a les empreses per a la contractació, en aquest cas per promoure l’ocupació de joves fins a 29 anys. També disposa d’altres programes ocupacionals adreçats específicament a majors de 30 anys, com el novedós Programa Integral del Baix Camp 2017, gestionat en col·laboració amb altres municipis, que combina orientació, formació i ocupació, i que des de dilluns té la inscripció oberta.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.