Mas Carandell ofereix ajuts de fins a 10.000 euros per contractar majors de 30 anys

Mas Carandell arriba a la cinquena edició del Programa 30 Plus, un recurs d’intermediació laboral que ofereix a les empreses del Baix Camp, prioritàriament de Reus, un ajut econòmic de fins a 10.132 EUR per contractar persones residents a Reus, de més de 30 anys i en situació d’atur. L’actual edició disposa d’un màxim de 40 contractacions subvencionades.

Com a novetat d’enguany, i dins el segment d’edat esmentat, el programa prioritza dos tipus de col·lectiu per les seves especials dificultats a l’hora de trobar feina: el de persones majors de 45 anys i el que es troba en situació d’atur de llarga durada. Des del seu inici, l’octubre passat, 8 persones ja han trobat feina, de les quals 5 són dones de més de 45 anys. I la previsió més  immediata  és que 6 persones més s’incorporin a una nova feina el proper mes de desembre.

El  regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, explica que a dia d’avui, “malgrat el context que estem vivint, en el marc del 30 Plus s’estan gestionant 32 ofertes de treball en per a 29 empreses del territori, que han confiat en Mas Carandell per incorporar professionals i per rebre l’assessorament i acompanyament en la gestió de la subvenció”.

Les empreses interessades en beneficiar-se de la subvenció poden adreçar-se fins a finals de març del 2022 a Mas Carandell per assessorar-se sobre aquest ajut, compatible amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos a cadascuna de les modalitats contractuals. En tot cas per participar no s’han d’haver acomiadat treballadors/es del mateix perfil professional de forma improcedent o nul·la en els tres darrers mesos, ni haver realitzat cap acomiadament col·lectiu en el mateix període; no tenir cap treballador/a en ERTO per al mateix lloc de treball i gestionar la selecció de la persona treballadora a través del web borsa.mascarandell.cat. També es demana assignar una persona per fer la funció de tutora de la persona contractada.

Per la seva part, els contractes han de tenir una durada d’entre 6 i 9 mesos a jornada completa, no poden ser ni d’interinitat ni de relleu, i han de comptar amb una remuneració mínima de 15.000 € bruts anuals. La relació contractual també inclou 20 h de formació de en el marc de la seva jornada laboral.

Mas Carandell té més 5 anys d’experiència en la gestió del 30 Plus. Durant aquests anys han trobat feina 207 persones, de les quals 86 han continuat treballant a l’empresa més enllà del període de subvenció. Al mateix temps, 165 empreses han escollit Mas Carandell per tramitar la subvenció, valorant en el servei amb un grau de satisfacció de 9 punts sobre de 10. Només els dos darrers anys, l’import de subvenció atorgat a les empreses participants ha estat de 633.402,47 €.

El Programa 30 PLUS està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal – Ministerio de Trabajo y Economía Social en el marc del Programa SOC-30 Plus, regulat per l’Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.