El Consell de la Cultura de Reus comença a prendre forma

El Pla d’Acció Municipal preveu la creació del Consell Municipal de Cultura on professionals, entitats i ciutadania puguin debatre cap on ha d’evolucionar la Cultura a Reus, per la qual cosa, des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística s’ha convocat aquest dissabte al matí a firaReus una jornada de treball per a la creació del Consell Municipal de la Cultura de Reus. 

A la jornada hi han assistit l’alcalde, Carles Pellicer; la vicealdessa, Noemí Llauradó; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens i les persones participants de les sessions de treball.

Els treballs preparatoris es van iniciar des del mateix equip de Reus Cultura amb la creació d’un Grup motor compost per un membre de cadascuna de les àrees de treball de la regidoria de Cultura  i Política Lingüística (Teatres, Biblioteques, Museus, Política lingüística, Festes i Festivals i Administració).

Aquest grup motor va preparar unes trobades amb tot l’equip de treballadors que va acabar amb un document de conclusions que, juntament amb el Pla Local de Cultura que està en procés, ha de servir de marc de treball per al proper Consell de la Cultura.

Aquelles conclusions es van estructurar en tres grans grups temàtics que havien agrupat la major part d’inquietuds i raonaments duts a terme en aquelles sessions: organització, comunicació i  finançament.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “la proposta és reunir la major part dels agents actius en la cultura del nostre territori en forma de trobada plenària a partir de la qual en confirmarem la composició concreta dels membres que hauran de formar part del Consell de la Cultura que es constituirà formalment”. 

Recasens ha afegit que “hem procurat construir una llista que resultés paritària, intergeneracional i socialment compromesa i aquest és també el propòsit per a la composició final del Consell de la Cultura. Volem aconseguir és que entre tots i totes, de manera compartida i consensuada, amb mirades transversals i heterogènies enfortim la vida cultural de Reus”.

Seran funcions del Consell Municipal de la Cultura de Reus:

  • Assessorar al govern municipal en matèria de cultura.
  • Participar en el disseny, avaluació i seguiment d’actuacions i programes culturals de l’àmbit de la ciutat.
  • Executar determinades funciones en relació al suport a la creació artística.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.