Mas Pintat presenta la nova programació de “Família i Ciutat, educació compartida”

Família i Ciutat, educació compartida

“Família i Ciutat, educació compartida”, el programa d’acompanyament a la tasca educativa de la família que la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística organitza al servei d’atenció a les famílies Mas Pintat, presenta la nova programació dels mesos de febrer a maig. El programa té com a objectiu proporcionar informació, formació i acompanyament en la funció educativa diària de les famílies a través de diversos continguts enfocats des del punt de vista de l’infant o de les habilitats dels familiars. En aquest sentit, el programa planteja xerrades, tallers i grups de debat en relació als àmbits següents:

  • El desenvolupament evolutiu durant el creixement dels infants (aspectes físics, cognitius i psicològics).
  • La seguretat en cada etapa del desenvolupament: a la llar, en l’ús d’Internet i les xarxes socials, en les relacions (relacions positives, saludables, i no violentes), hàbits per a una bona salut, riscos de les substàncies tòxiques i addictives, etc.
  • L’àmbit emocional: comunicació entre els membres de la família, foment dels rols igualitaris entre pare i mare, acompanyament en la formació intel·lectual i acadèmica dels fills, temps de lleure, etc.

La nova programació inclou una oferta variada de tallers, jornades i xerrades de temes com el bulling, el sexe i les drogues o l’autoestima, entre altres.

Créixer en família 
Cicle de tallers on els pares i mares poden intercanviar vivències sobre l’educació dels seus fills I filles, guiats per un professional expert en dinàmiques familiars que els donarà eines per a la criança positiva. El cicle consisteix en sis sessions tractaran temàtiques com: l’afecte, l’autonomia, l’autoritat, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola, etc. El cicle que presentem va adreçat a mares i pares amb fills i filles de 3 a 6 anys.

  • 20 de febrer. T’estimo tal com ets?
  • 27 de febrer. Ho he provat tot, però no em fa cas.
  • 6 de març. Vols dir que ja està endreçat?
  • 13 de març. Als nens els cotxes i a les nenes les nines?
  • 20 de març. Jugar serveix? Aprenem jugant?
  • 27 de març. Monogràfic sobre un tema triat per les famílies.

Jornada d’intercanvi de roba 
El 28 de febrer, a les 17:30h. L’intercanvi s’organitzarà en lots de roba, que les famílies podran anar deixant durant la setmana al centre. Aquest mercadet se centra en roba de recent nascuts fins a infants de 8 anys, així com material de puericultura. A les famílies participants se’ls lliurarà un tiquet per cada peça o utensili entregat, que podran bescanviar per altres elements.

Taller: Sexe i drogues. Mirades diverses 
Els dies 7 i 14 de març, a les 17.30h. A càrrec de Imma Albert, psicòloga i sexòloga, Sonsoles Jiménez, treballadora social i tècnica en educació sexual. Xesca Arqués, psicopedagoga i tècnica en prevenció sobre drogues. Després de l’èxit d’una darrera taula de reflexió, s’ha programat un nou taller on et convidem a participar activament en aquest espai on tothom tindrà l’oportunitat de jugar a ser l’altre. Els adolescents en aquesta sessió, conjuntament amb els pares i mares, podran expressar els canvis vitals que experimenten tant físics com psicològics i les diferents sensacions, pors i altres curiositats.

Xerrada “L’art de sanar a través dels contes”
El 19 d’abril a les 17.30h. A càrrec de Pilar de los Hielos i Isabel Fornós. La cuentoterapia és l’art de sanar a través dels contes, d’anar més enllà de les paraules, d’esbrinar els missatges ocults entre símbols i arquetips. En aquest taller s’impartirà aquesta disciplina des d’una vesant teòrico-pràctica del tema, amb accions grupals, i d’escolta. Tot un món a descobrir on s’aprendrà a anar més enllà, a entendre, a trobar i a discernir què és i com funciona el conte, quin conte triar i com aplicar-lo.

Xerrada: “El bulling. Signes d’alerta”
El 7 de maig a les 17.30h, a càrrec de Carme Escudé i Jordi Collell. Si penseu que el vostre fill pot estar implicat en conductes agressives o pot ser víctima de maltractament per part dels companys, és important que reaccioneu amb calma, sense fer-li retrets ni culpabilitzacions. Animar-lo a parlar i demanar que expliqui què està passant. És important valorar la importància i gravetat de la situació. En aquesta xerrada s’oferiran pautes davant d’aquests signes d’alerta que es detecten i formules de prevenció.

Fira Click Factory 
Els dies 19 i 20 de maig, al poliesportiu del Col·legi La Salle, amb exposició de diorames, actes lúdics familiars, venda de play mòbil. Coorganitzen la Click Factory Fest i l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració del Col·legi La Salle de Reus.

Dia Internacional de la Família 
El 15 de maig, Mas Pintat farà una celebració doble per commemorar el Dia Internacional de la Família i el desè aniversari de Mas Pintat.

Programació de “Família i Ciutat”

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.