Medalla de la Ciutat a l’Institut Pere Mata i mencions honorífiques a l’Àliga i al Gremi de Fusters i Ebenistes

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 23 de juliol, la concessió de la Medalla de la Ciutat a l’Institut Pere Mata de Reus. Fundat a finals del segle XIX per acollir un institut psiquiàtric seguint els criteris assistencials més avançats d’Europa, actualment referent de la societat reusenca i del país pel que fa a l’atenció integral de les persones amb problemes de salut en els àmbits de la Salut Mental i Sociosanitari per tal d’aconseguir la seva recuperació amb el major grau d’autonomia i de qualitat de vida possible, pel seu impuls per integrar la salut mental a la xarxa pública especialitzada, per la seva tasca relacionada amb la docència, la formació i la investigació i, de forma especial, perquè enguany celebra el seu 125è aniversari. 

El Ple de la corporació ha aprovat també concedir la Menció Honorífica Municipal a l’Àliga de Reus en reconeixement a la seva importància com element festiu històric dotat d’un gran simbolisme i personalitat diferenciada. L’Àliga de Reus és un dels components del bestiari festiu i popular català més antics, participant a les cercaviles i seguicis de la Festa Major.

Enguany s’ha celebrat el 25è aniversari de la seva recuperació i incorporació al Seguici Festiu de Reus, de la mà del Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals – CRAC, entitat compromesa i encarregada de portar-la i fer-la ballar, de manera ininterrompuda.

Finalment, el Ple ha aprovat concedir una Menció Honorífica Municipal al Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp com a reconeixement a la seva trajectòria a la ciutat i a tots els professionals del gremi que n’han format part. Enguany es compleix el centenari de la seva creació. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.