Més de 4.500 persones visiten els espais oberts la «Nit dels museus i el patrimoni de Reus»

Un total de 4.605 persones van visitar els diferents espais museístics i patrimonials que van obrir al púbic el dissabte 20 de maig amb motiu de la «Nit dels Museus i el patrimoni» que van organitzar les regidories de Cultura i de Projecció de Ciutat en el marc de la Capital de la Cultura Catalana. La Diputació de Tarragona, responsable del Palau Bofarull, i el Centre de Lectura també van col·laborar en aquest acte, que va despertar una gran expectaci&oac ute; i va comptar amb una gran resposta per part del públic.

Els diferents espais gestionats pels Museus de Reus (Col·lecció d’arqueologia del raval de Santa Anna, Plaça de la Llibertat, sala Quatre, refugi de la Patacada i Centre de la Imatge) van rebre una alfuència molt important de visitants, amb 1.845 persones, multiplicant per quatre les xifres de l’any anterior. El refugi antiaeri de la Patacada era l’únic espai dels que es visitaven que per les seves especials característiques i per la limitació en l’aforament requeria la reserva prèvia.

ara_toca_festa_2017_interior_1_0L’espai amb una major afluència de públic va ser el Gaudí Centre amb un total de 1.160 visitants. El Palau Bofarull va rebre la visita de 467 persones, la Sala de Plens del Palau municipal 360, el Centre de Lectura 282 i el campanar 245 persones, i en aquests quatre espais es van realitzar visites guiades. Finalment, els teatres Bartrina i Fortuny, que van obrir les seves portes a les 23 h, després dels concerts que ja tenien programats, van comptar amb la visita de 246 persones.

Quant a la procedència dels visitants, aproximadament un 70% eren ciutadans de Reus, i la resta procedien de fora de la ciutat. Aquestes dades, confirmen la capacitat d’atracció d’aquest esdeveniment, i les possiblitats de promoció de ciutat de cara a properes edicions.

La «Nit dels Museus i el patrimoni 2017» va obrir aquest any diferents equipaments museístics més enllà del seu horari habitual, i va incorporar alguns indrets habitualment tancats al públic general, una experiència que va permetre gaudir dels museus i el patrimoni des d’una perspectiva diferent, i en alguns casos amb algunes accions d’animació preparades exclusivament per aquell dia. La voluntat és que en la propera edició es puguin obrir al públic més espais patrimonials de la ciutat, amb la realització d’algunes accions de dinamització que potenciïn l’atractiu de les visites nocturnes, i incrementin l’afluència de visitants de turisme cultural a la ciutat.

nit_museus_2017_ajuntament_1r_pis_0

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.