Més de 58.000 imatges del fons fotogràfic del CIMIR es poden consultar en línia

El Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) posa a disposició del públic un servei de consulta en línia gràcies al qual es podran consultar més de 58.000 imatges, procedents de 90 col·leccions diferents, i de més de 1.100 fotògrafs, des dels locals als internacionals. A partir de la setmana vinent, aquestes imatges es podran també comprar i, ja a finals d’any, s’ampliarà la col·lecció amb el fons cinematogràfic de la Cinemateca. 

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “el CIMIR és per nosaltres un equipament de referència a la ciutat i al territori, únic pel que fa a la conservació, estudi i difusió del patrimoni visual, tant el fotogràfic com el cinematogràfic”. De fet, a partir del mes vinent, l’Institut Municipal Reus Cultura, que és qui gestiona el Centre de la Imatge Mas Iglesias, recuperarà l’espai després que aquests darrers mesos ha estat un dels punts de vacunació de la COVID. 

El nou fons de consulta en línia que s’acaba de presentar es pot trobar a fototeca.reus.cat. A partir d’aquí i de la recerca que faci cada persona interessada, es poden veure les imatges del fons. Des de l’Institut Municipal Reus Cultura s’han establert diferents preus públics que s’aplicaran quan les persones vulguin comprar alguna imatge, un preu públic que variarà en funció de la qualitat que es necessiti de la fotografia. 

Aquest és un primer pas per tornar a donar visibilitat al Centre de la Imatge Mas Iglesias que ha dut a terme la tasca de crear aquest fons consultable en línia des del confinament i fins ara. A partir del mes vinent s’hi tornarà a projectar el Documental del Mes i també tornarà a acollir activitats, com per exemple, durant el Dia Internacional dels Museus. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.