Més de 70.000 quilòmetres recorreguts pels participants de les Rutes Reus

Les caminades populars “Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes” s’amplien al mes d’abril

El nou format del cicle de caminades populars Rutes Reus «Jo Marco el Ritme 4×4», impulsat per la regidoria d’Esports, ha finalitzat amb la participació de 615 inscrits que han recorregut un total de 70.000 quilòmetres durant els mesos de març i abril. La proposta ha recollit 1.515 euros en benefici de la Fundació Rosa M. Vivar. L’èxit de participació va fer que el cicle de caminades, inicialment previst només pel mes de març, s’ampliés al mes d’abril per donar continuïtat a la bona acollida i a la pròpia demanda dels participants.

Un total de 615 inscrits han participat de manera regular en els recorreguts proposats. Els participants podien seguir el recorregut mitjançant el registre a l’aplicació RUN LIVE 13_5 el que permetia conèixer el temps realitzat per cada participant i també les repeticions per part del mateix participant del circuit setmanal (amb una mitjana setmana de 1,3 recorreguts per inscrit). Els inscrits han utilitzat de manera majoritària l’aplicació. El 78% l’han descarregada i han fet un ús regular. Per aquest registre s’ha pogut constatar que els recorreguts s’han desenvolupat tots els dies de la setmana, majoritàriament en horari de matí amb major participació els dissabtes i diumenges. Els inscrits han fet el recorregut amb diferents ritmes amb una mitjana de ritme mig-alt  i també un alt percentatge de ritme mig- suau.

La recaptació total ha estat de 1.515 euros en benefici de la Fundació Rosa M. Vivar amb les 8 caminades realitzades. “Un cop més la solidaritat i esportivitat han tingut una presència destacada en aquesta activitat”, explica el regidor d’Esports. L’import recaptat es destinarà als diversos projectes socials que la Fundació Rosa M. Vivar està impulsant a favor dels malalts d’Alzheimer i la salut cognitiva.

Margarita Oliva, presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar, agraeix la sensibilitat de l’Ajuntament de Reus “per vincular el nostre projecte social a una activitat esportiva com Jo Marco el Ritme, amb la participació de col·lectius molt transversals de la ciutat”. Aquesta col·laboració ha ofert l’oportunitat de donar a conèixer les noves instal·lacions del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria, promogudes per la fundació i que pretenen donar una solució a totes les famílies afectades.

Pep Cuerba, regidor d’Esports, destaca la importància de l’esport i exercici físic adreçat a tots els públics. “Amb les caminades hem fidelitzat un públic entusiasta que fa de l’exercici físic un estil de vida saludable. Pensem que cal seguir aprofundint en activitats per a tots els públics i caldrà adaptar les nostres propostes i formats per adaptar-nos a les necessitats dels reusencs i les reusenques, que segur que amb la tornada d’una nova normalitat voldran que l’esport i l’exercici físic continuïn tenint un paper destacat a les seves vides”

Els recorreguts han estat:

De 1 al 7 de març ruta “Un tomb per Aigüesverds» 11,1 km
Del 8 al 14 de març ruta «Camins de l’Avellana» 11,7 km
Del 15 al 21 de març ruta «Camins de Castellvell» 9,7 km
Del 22 al 28 de març ruta «Un tomb per Bellisens» 10,9 km
Del 29 de març al 4 d’abril ruta «Un tomb per Santa Anna» 9,1 km
Del 5 al 11 d’abril ruta «Caminada a la Pedreda del Coubi» 9,8 km
Del 12 al 18 d’abril ruta «Un tomb per les rieres de la Quadra i d’Almoster» 10,1 km
Del 19 al 25 d’abril ruta “Un tomb per les fumeres de Reus” 10,5 Km

La setmana del 8 al 14 de març ha estat la que ha comptat amb més repeticions. Des de l’organització de Reus Esport i Lleure SA i el suport de Tretzesports s’ha pogut copsar la participació multi generacional, especialment els dissabtes i els diumenges tant en petits grups familiars, com també grups heterogenis.

Per franges d’edat la més nombrosa és la dels 41-45 anys i la participació femenina (70%) supera als participants masculins (30%)

Fins  als 15 anys1,7%De 26 a 30 anys5,2%De 41 a 45 anys14,6%De 56 a 60 anys10,9%
De 16 – 20 anys0,6%De 31 a 35 anys9,9%De 46 a 50 anys13,4%De 61 a 65 anys9,1%
De 21 a 25 anys2,5%De 36 a 40 anys10,7%De 51 a 55 anys11,8%Més de 66 anys8,5%

Els quilòmetres totals recorreguts pels participants a les Rutes Reus «Jo Marco el Ritme 4×4» d’aquestes últimes setmanes han sumat, d’acord a una estimació estadística, 71.705 km.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.