Més del 90% dels establiments d’El tomb de Reus aposta per avançar l’horari de tancament comercial

El Tomb de Reus recomana als seus associats, i a la resta d’establiments del centre i dels barris, avançar l’horari d’obertura a la tarda per poder tancar entre dos quarts de vuit i les vuit del vespre.

El Tomb de Reus ha consultat als seus establiments sobre la necessitat de modificar els horaris comercials de cara a la temporada de tardor que ara comença. Aquesta consulta, a través d’enquestes online, s’ha realitzat del 14 al 27 de setembre i s’ha desenvolupat en dues fases: en la primera es preguntava per la situació actual dels horaris d’obertura i en la segona la consulta s’enfocava en les necessitats de present i de futur.

Els resultats de la primera enquesta mostren que:

  • Després del confinament només un 6,8 % dels enquestats estava obrint més hores al dia, un 45,9% feia el mateix horari i el 47,3% restant afirmava estar obrint menys hores cada dia.
  • El 60,8% dels enquestats demana aprofitar per avançar en la conciliació horària i aprofitar per tancar més d’hora al vespre. 

La segona enquesta, centrada en les accions futures, reflexa el següent:

  • Només un 7,5% no creu en la necessitat de modificar els horaris actuals
  • El 91,7% aposta per tancar els establiments abans al vespre
  • D’aquest 91,7%, un 50% aposta per tancar mitja hora abans (20.00 h entre setmana i 20.30 h els dissabtes) i un 41,7% ho fa per tancar fins a una hora abans (19.30 h entre setmana i 20.00 h els dissabtes)
  • Només un 8,3% dels enquestats aposta per mantenir l’horari actual i ningú ho fa per augmentar-lo.

Amb aquestes dades a la mà(74 enquestats en la primera fase i 40 en la segona) El Tomb de Reus, amb l’objectiu d’adaptar-se a les necessitats dels establiments i dels clients, recomana als seus associats i a la resta d’establiments, tant del centre com dels barris de la ciutat, que de cara a la campanya de tardor apostin per avançar l’obertura dels establiments a la tarda, almenys mitja hora, provocant d’aquesta manera que l’horari de tancament comercial passi a ser entre les 19.30 h i les 20.00 h. 

Des de l’inici del moviment a favor de la Reforma Horària, l’any 2014, El Tomb de Reus hi ha estat present de manera activa, treballant perquè els horaris comercials permetessin conciliar la vida laboral i familiar a tots els treballadors del sector comerç, hostaleria i serveis. L’avançament dels horaris de tancament comercial, doncs, és una acció que ja consta a l’agenda de l’entitat des de fa anys.  

Elena Pàmies, responsable de l’àrea per la conciliació horària de l’entitat, ha explicat que aquesta recomanació durarà fins la campanya de Nadal i que durant aquests més de 2 mesos preveuen tornar a preguntar als establiments quina és la seva valoració per tal d’adaptar, en tot moment, les recomanacions emeses en quant a horaris de tancament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.