Més d’una quarantena de curtmetratges es projectaran al Festival Breus 2019

El festival Breus arriba amb molta empenta els propers dies 21, 22 i 23 de març. A la seva primera edició es projectaran més d’una quarantena curtmetratges d’arreu d’Europa i d’àmbit català. El Teatre Bartrina serà la seu principal que acollirà les projeccions del Festival de cinema dedicat a curtmetratges de ficció europeus. Totes les entrades a les sessions que es projectaran són totalment gratuïtes.

El festival és una proposta única a Catalunya. En aquesta primera edició es vol consolidar la proposta i també apropar el món del curtmetratge audiovisual a la ciutat de Reus. A més, l’esdeveniment complementarà la seva oferta amb quatre activitats dedicades a les famílies i el jovent de la ciutat de Reus.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat que “és una iniciativa que aposta per la divulgació del món audiovisual aquí, a la ciutat”. Segons Caelles, aquest festival és un clar compromís, per part de l’Ajuntament, amb la cultura i ha remarcat que els festivals són “peces bàsiques” en la definició de la marca cultural de ciutat.

Per la seva banda, Sergi Prat, director artístic del Festival, ha comentat: “projectarem produccions que han estat guardonades als festivals més importants d’arreu del món i també a casa, com L’última Verge, guanyador del premi Gaudí que podrem veure a la inauguració”. Ha aprofitat la seva intervenció per destacar la importància de la col·laboració amb l’Escola de Cinema de Reus, que projectaran 5 curts dels seus estudiants.

Inauguració del Breus 2019
La inauguració de l’esdeveniment es realitzarà el 21 de març a partir de les 21 hores al teatre Bartrina. Durant l’acte es projectaran tres curts, dos d’ells que són de les ciutats agermanades de Reus (Gandia i Astorga):

9 pasos
2018 | Castellà | 7’ | Pais: Espanya | Direcció: Marisa Crespo, Moisés Romera | Intèrprets: Jordi Ballester, Pablo Muñoz
En pare d’en Saül està fart que el seu fill l’aixequi cada nit per anar al bany. Aquest cop li ensenyarà a ser un home. Són només 9 passos i la por haurà acabat per sempre.

Via Cruxis
2018 | Sense diàlegs | 11’ | Pais: Catalunya | Direcció: Ignasi Lopez Fabregas
En Marcel i l’Andrezj han estat els primers a conquerir els cims més alts i difícils, i tot i ser molt diferents, fan un gran equip. Ara s’enfrontaran al repte mes difícil de tots, coronar el cim verge de la muntanya més alta.

L’última verge
Inauguració | Dijous 21 de març 2019 | 21h a 23h | Teatre Bartrina
2017 | Castellà | 17’ | Pais: Espanya | Direcció: Bárbara Farrè | Guió: Bárbara Farrè, Lucas Casanovas | Producció: Escac Films, S.L.U. | Intèrprets: Laia Cuadrado, Lydia Caballo, Elena Garcia, Mar Hidalgo, William de Haas, Javier Perpetuo, Yorgary Martínez, Erik Victoria
Sara, una nena de 13 anys, té la necessitat d’abandonar la seva innocència per endinsar-se en el món adult i així encaixar dins del seu grup d’amigues. Envoltada per un món on regna l’aparença, Sara es veurà obligada a forçar la seva voluntat i convertir-se en una víctima més de la societat.

Els curts
El Festival Breus 2019 tindrà una secció dedicada a la mostra de curtmetratges amb tres apartats:

  • Panorama: amb 3 sessions de curts europeus, amb un total de 18 curts. Es tracta d’una selecció dels millors i/o més populars curtmetratges produïts durant el 2018.
  • Panorama cat: que realitzarà 2 sessions on els projectaran els millors curts catalans, amb un total amb un total de 11 curts.
  • Finestra ECIR: que projectarà 5 curts de la selecció que realitzarà l’Escola de Cinema de Reus.

Activitats
Per tal de complementar la projecció dels curts, també es realitzaran quatre activitats, la majoria dirigida a les famílies i el jovent de Reus.

En primer lloc ens trobem el “CreaBreus”, un concurs amateur que consistirà en crear curtmetratges d’1 minut i que s’haurà de rodar durant el cap de setmana del 15 de març. La temática que s’haurà d’incloure a la peça audiovisual es desvelarà el divendres 15 de març.  Entre els curts participants un jurat escollirà el primer i segon premi.

A l’activitat del “MiniBreus”, es projectarà un seguit de curtmetratges en una sessió infantil de 60 minuts. Aquesta esdeveniment està pensat per a famílies amb nens i nenes de més de 3 anys, i que estarà destinada als “Petits herois”.

El dissabte 23 de març sortiran al carrer i s’instal·larà a la plaça del Mercadal la “Caravana PUCK”, el cinema més petit del món. Un espai per gaudir del món audiovisual, només entren 7 persones.

El dissabte també es realitzarà un taller de creació. Adreçat a infants i joves d’entre 7 i 14 anys, que aprendran a construir un relat a partir de tres tècniques d’animació. El taller girarà al voltant de la importància de breus “històries” per a la humanitat.

Finalment, el Breus 2019 obre una activitat escolar al voltant de l’Aula de cinema. Es faran 2 sessions que giraran al voltant del gènere, destinat a batxillerats i graus, que es projectaran el dia 21 de març, a les 9:00 i a les 12:00 hores.

Una sessió al voltant de la drogodependència, destinat a alumnes de l’ESO, que es realitzarà el 22 de març a les 9:00 hores. I finalment, una sessió, el mateix dia, que anirà al voltant de la inclusió, adreçat concretament a alumnes de primària –es projectarà a les 12:00 hores.

Sobre el Festival Breus
El Festival Breus 2019 està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Institut Municipal Reus Cultura, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona. El director artístic del festival és Sergi Prat, que realitza també la programació juntament amb Eric Motjer. Jeny Montagut és la cap de producció, i compta en el seu equip amb Marta de Muga i Adriana Pérez.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.