Més de 2.000 persones han tingut accés fins ara als teatres de Reus a través del programa inclusiu Apropa Cultura

Una vintena de representants de les entitats socials de la ciutat han assistit aquest dilluns 21 de gener a la presentació d’enguany del programa Apropa Cultura al Teatre Fortuny. D’aquesta manera, els teatres Bartrina i Fortuny de Reus i CaixaForum Tarragona mantenen el seu compromís amb aquest programa inclusiu d’àmbit nacional per a la nova temporada hivern-primavera 2019 amb l’objectiu de facilitar l’accés a la seva programació a persones amb necessitats especials.

Des que el 31 d’octubre de 2012 es va signar el conveni de col·laboració per a l’adhesió dels dos teatres al programa socioeducatiu Apropa Cultura, 2.104 persones han tingut accés a la cultura a través de les entitats socials i s’han beneficiat de descomptes en la programació teatral. En concret, 1.250  han estat espectadors al Teatre Bartrina i 854, al Teatre Fortuny. També s’ha produït un augment progressiu de la participació de les companyies a l’hora d’oferir un nombre del seu aforament per aquestes persones.

A través d’aquest programa, el Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny es comprometen a oferir, com a mínim, un 2% de les localitats de bona ubicació i fàcil accés de la seva programació a grups sense recursos i amb dificultats d’integració social al preu de 3 euros.

En el cas en què el promotor de l’espectacle no siguin els mateixos teatres, s’informa del programa Apropa Cultura al promotor, convidant-lo a participar facilitant també localitats a 3 euros.

La disposició a la sala d’aquestes localitats s’intentarà que siguin en grups de màxim 10 persones, amb l’objectiu de promoure la inclusió.

Aquests dos equipaments culturals tenen també l’opció de triar si volen oferir una altra quantitat de localitats a grups socials i de la salut que no estan en risc d’exclusió social, però que se’n beneficien molt de la cultura per donar valor a la seva associació. Per aquests grups es podran reservar localitats a preu reduït: mínim amb un descompte del 50% sobre el preu de venda al públic (PVP).

A més, els dos teatres faciliten l’accés a usuaris de cadires de rodes i informen de places d’aparcament pròximes per a persones amb mobilitat reduïda. També s’han adherit a la targeta de la discapacitat pel que fa a la venda d’entrades al públic individual, reconeixent el dret a descomptes per titulars de la targeta i pel seu acompanyant quan s’acredita la seva necessitat.

Els espectacles educatius programats al Teatre Bartrina en horari escolar també ofereixen places Apropa.

Apropa Cultura
L’Apropa Cultura és una iniciativa de lleure cultural inclusiu per a les entitats socials. Es tracta d’una finestra única de reserves d’espectacles culturals pel sector social, per facilitar la tasca dels professionals que treballen en l’àmbit social en el moment de fer la tria, selecció, reserva d’espectacles i preparació de la sortida.

Es tracta d’un programa promogut en un inici per l’Auditori de Barcelona, al qual després es van adherir importants equipaments culturals de Barcelona (com el Teatre Nacional de Catalunya o el Teatre Lliure) i que des de l’any 2012 compta també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, el qual hi participa a través de les regidories de Benestar Social i de Cultura. En l’actualitat, també inclou la programació de visites i activitats als museus i sales d’exposicions gràcies al suport de l’Obra Social de «la Caixa». I recentment també compta amb la col·laboració de la Fundació MRW.

L’Apropa Cultura treballa per oferir un servei de qualitat a partir de: l’assessorament en la tria d’espectacles, la reserva de localitats de primer nivell i fàcil accés per als usuaris, una acomodació personalitzada si és necessària, sessions informatives sobre la programació trimestral, material de preparació i atenció personalitzada per a resoldre totes aquelles preguntes, necessitats o assessorament que es requereixi.

L’Apropa Cultura és la unió d’esforços de més de 100 equipaments culturals (teatres, auditoris, festivals, museus i espais singulars) i compta amb el suport de diverses institucions públiques com la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. El programa rep el suport del consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals facilitant la incorporació de nous equipaments culturals de Catalunya adherits a la Xarxa.

Més de 1.800 entitats i serveis socials de Catalunya estan registrats al programa i poden gaudir d’una oferta cultural molt diversa que inclou música, teatre, dansa i circ.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.