Més enllà de la coca amb cireres i del disseny

La festivitat de Corpus i les coques amb cireres ja han arribat al Forn Sistaré. I per celebrar-ho, els seus responsables han guarnit les diferents botigues amb elements per recordar la història que evoquen les setmanes prèvies a l’arribada de l’estiu.

Es tracta d’un conjunt de cartells totalment artesans i elaborats amb uns dissenys que transmeten els valors de proximitat, tradició i passió per la feina ben feta. En la seva creació s’han utilitzat materials reciclats que s’havien usat a l’obrador, com ara les planxes de metall que es posen al forn per fer les coques.

Els dissenys són obra de Pere Rosell, de l’estudi Rosell&Co, que explica que en tots ells ha volgut plasmar l’estima pel territori, per les tradicions de Reus i els productes de qualitat, senya d’identitat de l’obrador de Cal Sistaré.

En la seva creació s’ha treballat un signpainting molt concret, molt identificatiu i en diferents formats (metall, fusta i roba). Lletres majoritàriament fetes a mà directament sobre els suports. No hi ha hagut impremta, ni reproducció, ni còpies. Tots són originals i únics i encaixen amb la filosofia de Cal Sistaré que, gràcies a Arnau Pérez de Tudela de aComunica, ja compta amb una guia visual molt ben definida. A més a més, els cartells s’inspiren amb allò retro, artesanal, utilitzant tipografies amb reminiscència vintage que volen cridar l’atenció però ser elegants.

L’acció de Corpus i les coques amb cireres no és la primera col·laboració entre El Forn Sistaré i Rosell&Co. La primera campanya va sorgir de la necessitat dels primers de donar a conèixer cadascuna de les campanyes que hi ha durant tot l’any d’una forma diferent i amb el segell local. Cada una d’elles, diferent de l’anterior.

El pa de Sant Jordi, les mones o les coques amb cireres han estat algunes de les accions que ja s’han portat a terme amb la peculiaritat que cadascuna d’elles ha tingut un suport relacionat amb el producte (draps de fer fardells, teles de fermentar, planxes per posar les coques al forn, motlles de pans de pessic…). “D’aquesta manera es recicla el material i s’ensenya on es fa el producte i sent tots iguals, queden tots diferents, com cadascun dels pans que surten de l’obrador”, afegeixen des de Rosell&Co.

Rosell&Co

És un estudi creatiu situat al centre de Reus (carrer Santa Teresa, 19-25) i que destaca pel seu caràcter, recursos únics, inspiracions variades, feines adaptades a totes les necessitats i sempre amb un acabat especial. Des de Rosell&Co no deixem mai indiferent.

Quan alguna marca o negoci vol donar a conèixer els seus productes o serveis, habitualment planteja una oferta o una campanya i busca un dissenyador que li posi bonic allò que vol transmetre, i després una impremta fa la feina final en forma de cartell, flyer, fulletó… però normalment tota aquesta part final, poc té a veure amb la marca. Aquí agafem i controlem totes les etapes. Intentem seguir una guia, un objectiu, posar en línia tot el procés i crear un missatge uniforme, un discurs i imatge coherents i a la vegada que no deixi indiferent. Donem cos, contingut, sentit a les marques, a cada disseny, cada feina. Som treballadors, fem el que ens agrada, fem ofici.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.