Mobilitat al Nucli Antic

L’Ajuntament de Reus ha convocat a veïns i comerciants del Nucli Antic a una reunió informativa per explicar l’estat dels treballs per establir la nova regulació de la mobilitat al Nucli Antic que entrarà en vigor en període de proves en les properes setmanes.

Aquest sistema de mobilitat s’emmarca en el desplegament de les polítiques municipals de mobilitat sostenible i pacificació del trànsit i, en conseqüència, de la millora dels nivells de qualitat de l’aire, soroll i salut de la ciutadania. I la reunió informativa forma part del pla de participació i difusió que l’Ajuntament porta a terme per informar la ciutadania dels canvis en la mobilitat.

El sistema de mobilitat del Nucli Antic ha de fer compatible les noves directrius de mobilitat sostenible amb les necessitats de residents i activitats comercials de la zona, i, en aquest sentit, suposarà una evolució de l’actual mobilitat a la zona, amb la circulació limitada a la càrrega i descàrrega comercial fins a les 11:00h en determinats carrers del centre.

La posada en marxa del sistema de mobilitat serà possible una vegada completades les obres de transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna i del desplegament de l’equipament tecnològic de pilones i lectors de matrícules en els punts d’accés a la zona afectada.

Portes d’accés
Les entrades autoritzades en vehicle al nucli antic es podran fer per 6 punts d’accés, els quals es controlen amb càmeres de lectura de matrícules i pilona automàtica:

 • Plaça de Catalunya amb raval de santa Anna.
 • Carrer de la Mar amb carrer de l’Hospital.
 • Raval de Santa Anna amb carrer de Santa Anna.
 • Carrer de Santa Anna amb Carrer Selva del Camp.
 • Carrer Salvador Espriu.
 • Carrer Sant Llorenç amb plaça de Prim.

Tipologia de carrers
El pla estén a altres carrers del nucli antic la regulació d’accés de vehicles per  franges horàries que des de fa anys ja és vigent, entre altres vials, a la plaça del Mercadal.

Així l’accés estarà permès a tot tipus de vehicles de 2:00 a 11:00h; mentre que d’11:00 a 2:00h, els carrers es diferencien segons la tipologia de vehicles autoritzats:

 • Carrers amb autorització de circulació a vehicles d’emergència, de serveis públics i autoritzats.
 • Carrers amb autorització a vehicles d’emergència, de serveis públics, autoritzats, bicicletes i VMP.

En determinats carrers del nucli antic la circulació estarà autoritzada les 24 hores del dia per a tot tipus de vehicles.

Permís d’accés
El Pla de Mobilitat del Nucli Antic preveurà que només poden accedir a la zona protegida aquells vehicles a motor que disposin d’autorització municipal. L’Ajuntament aprovarà properament els criteris de sol·licitud i d’atorgament dels permisos d’accés. A falta d’aprovar definitivament els criteris, el pla preveurà, entre altres, la tipologia d’usuaris titulars de vehicles següents:

 • Persones propietàries o llogateres d’un aparcament a la zona.
 • Familiars que trasllades persones d’edat avançada.
 • Persones amb mobilitat reduïda.
 • Autoritzacions puntuals a vehicles comercials o de mudances
 • Altres autoritzacions puntuals

Tràmit per sol·licitar el permís d’accés
Properament, l’Ajuntament habilitarà un tràmit de l’Oficina d’Atenció Ciutadana per tal que les possibles persones usuàries puguin sol·licitar el permís d’accés.

En determinats casos, l’Ajuntament ja disposa d’ofici de les dades que acrediten que es compleixen els requisits per ser beneficiari del permís, les persones usuàries no caldrà que facin el tràmit ja que les dades s’incorporaran automàticament a la basa de dades de vehicles autoritzats.

No serà necessari exhibir cap distintiu en el vehicle ja que l’accés es farà de forma automatitzada mitjançant lectors de matrícules, donats d’alta al sistema.

Calendari
L’Ajuntament està ultimant la redacció del Pla de Mobilitat del Nucli Antic, amb la previsió que entri en vigor en les properes setmanes. Una vegada entri en funcionament, s’establirà un període de prova inicial per talo de facilitar-ne la implantació i avaluar-ne el funcionament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.