Mola de Remullà

Ester Borràs Giol

Sortirem del poble de Vandellòs en direcció a Remullà, un petit nucli de població de cases abandonades, on actualment n’hi ha alguna de recuperada i restaurada. El camí està marcat amb les franges blanques i grogues de PR. 

Travessarem l’únic carrer de Remullà i continuarem seguint les marques de PR. Anirem pujant fins que, anant amb compte de no saltar-nos-el, agafarem un sender que surt a mà dreta. 

Aquest sender primer s’enfila dret, però després comença a planejar i acaba resseguint la cinglera de la Mola de Remullà. El paisatge és ben bonic. Passem per la vora d’un forn de calç i poc després ja ens trobem sota la Cova Portadora. D’entrada no sembla pas accessible, però just quan ja sembla que l’hagis de deixar enrere, es veu un pujador natural per accedir-hi. Tot i no ser gaire fonda, ho sembla prou per ser confortable en cas de mal temps. 

Baixem de la cova i seguim el sender, que va a buscar el pas més fàcil per enfilar-se al capdamunt de la mola. Continuem pel sender i acabem fent cap a un altre sender una mica més fressat. En aquest punt us proposo que us desvieu cap a l’esquerra. El sender puja una mica més i acaba fent cap a un sector de columnes de pedra molt fotogèniques. 

Des d’aquí tenim l’opció de tornar cap al poblet de Remullà pel barranc de Remullà tot desgrimpant per un grau més aviat dret. 

Una opció més fàcil és tornar enrere pel sender per on hem vingut i seguir-lo fins al coll de Santa Marina. Aquí hi ha una cruïlla de senders. Per tornar cap a Vandellòs, només ens cal girar cap a la dreta seguint les marques blanques i vermelles del GR 192, que ens hi portaran directament tot passant pel coll de la Murta.

GEPEC 

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat 

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.