Què és un influencer i com incorporar-lo a la teva estratègia de màrqueting?

Màrqueting digital

Primer de tot, què és un influencer? Un influencer és un usuari d’una xarxa social que compta amb un alt nivell de credibilitat davant un públic objectiu, sobre un sector o uns temes en concret. La confiança envers aquests usuaris és tan gran que pot arribar a modificar l’opinió dels consumidors sobre determinat producte o servei i, per tant, influir en el procés de compra del client. 

Hi ha diferents tipus d’influencers depenent del número de seguidors que tinguin. No obstant això, en el màrqueting d’influencers el més important és la quantitat d’engagement generat i no tant el nombre de followers al seu perfil (tot i que, òbviament, també influirà). 

Segons l’estudi de Mediametrie, 1 de cada 4 usuaris digitals segueix, mínim, a un/a influencer. A més a més, gairebé el 80% d’aquest públic són usuaris actius a les xarxes socials i generen contínuament feedback amb l’influencer en qüestió. Intercanvien opinions, pregunten sobre els productes patrocinats, comparteixen experiències, etc. 

Un dels punts clau per escollir el millor influencer per la teva campanya de màrqueting és comptar amb l’ajuda d‘una agència especialitzada en influencers. Això et permetrà seleccionar els influencers que més encaixin amb la teva empresa, per poder transmetre el teu missatge i parlar del producte o servei en qüestió. Un altre factor que hauràs de tenir en compte és escollir la xarxa social que més s’adapti al teu públic objectiu i al producte que vols vendre. Si, per exemple, vols dirigir-te a un públic més jove, hauràs de decantar-te per xarxes socials com Tik Tok o Instagram, mentre que si vols promocionar un servei més professional, rebràs més resposta a Linkedin. 

Existeixen diferents accions de màrqueting que poden dur a terme els influencers per promocionar la teva marca. Per exemple, pot crear o participar en esdeveniments amb influencers, redactar ressenyes o articles d’opinió en blogs especialitzats o publicar posts i stories presentant el producte i els seus beneficis. 

Actualment, el màrqueting d’influencers s’ha convertit en una de les tècniques més utilitzades per les petites i grans empreses, gràcies a l’augment de visibilitat i confiança que suposarà per la teva marca. ¿T’animes a provar-ho?

Bemarketing 

Et farem arribar a tothom 

www.bemarketing.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.