Molí del Fort, per Ester Borràs Giol

Molí del Fort

Tornem a la vall del riu Brugent, tot i que aquest cop, no només per gaudir del paisatge i la natura d’un dels rius més encantadors del nostre territori, sinó que dedicarem la sortida a conèixer el Molí del Fort, a on arribarem fàcilment des de Farena.

A través d’una visita guiada a aquest recuperat mas i el seu entorn, descobrirem el seu projecte, que busca fomentar la conservació i l’estudi de la flora i la fauna silvestre i els seus hàbitats com a eina principal per al coneixement i la defensa de la biodiversitat, especialment de la fauna autòctona dels nostres ecosistemes mediterranis. Per altra banda aquest aspecte mediambiental es complementa amb la conservació del patrimoni històric i cultural de la zona.

Així, doncs, visitarem el centre de cria del cranc de riu autòcton o ibèric (Austropotamobius pallipes), les restes del molí fariner, la piscifactoria, el molí paperer del s. XVIII, el colomar destinat a l’alimentació de rapinyaires (i més concretament, l’àliga cuabarrada), la central hidroelèctrica centenària (del 1913)… entre altres. Fins i tot hi haurà un taller de pesca respectuosa i es pot acabar l’activitat amb un dinar autènticament
km-0.

 

GEPEC

Consulteu l’agenda a:
www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.