L’avanç dels drets digitals

Màrqueting digital

Amb la meitat de la població connectada, el debat sobre la privacitat i en general sobre els drets digitals de les persones son més importants que mai. No som encara conscients de l’empremta digital que deixem i de les conseqüències que d’això se’n deriven. Per això és molt important que com a usuaris coneguem quines són les conseqüències de la nostra
activitat digital però també els drets que tenim. Des del maig del 2018 que s’està aplicant la legislació europea sobre protecció de dades, però ara, sota aquest marc comunitari, s’haurà de fer la llei espanyola. I en el projecte de llei que s’ha aprovat al Congrés dels
Diputats hi ha un llistat de nous drets digitals que evidencien que les novetats més importants dins de l’apartat de Garanties digitals són les següents:

– El dret a l’oblit i dret de rectificació a internet. Podem obligar els buscadors perquè directament desindexin el nostre nom. I quan algú sigui objecte de comentaris injuriosos, l’obligació dels mitjans digitals serà publicar una rectificació que deixi clar que la notícia
original no reflecteix la situació actual de l’individu.

– Testament digital. Els hereus o familiars directes, sempre que el difunt no ho hagués prohibit expressament, poden gestionar o suprimir tots els seus continguts digitals:
comptes bancaris, xarxes socials, informació de tot tipus, etc.

– Dret a la desconnexió digital de la feina. S’aplicaran mesures perquè sigui la mateixa empresa qui instauri aquest tipus de polítiques tenint en compte la conciliació entre la vida laboral i la familiar.

– Dret a la intimitat davant l’ús de dispositius de videovigilància i de gravació de sons al lloc de treball. L’empresari té dret als dispositius de la feina sempre que sigui per control laboral, però haurà de fer-ho amb proporcionalitat.

– Dret a la intimitat davant la utilització de sistemes de geolocalització a l’àmbit laboral. Aquesta projecte de llei orgànica s’ha aprovat al Congrés amb el suport de tots els grups i ara l’haurà d’aprovar el Senat per després tornar al Congrés per a la seva aprovació definitiva per part del ple.

 

Bemarketing
Et farem arribar a tothom
www.bemarketingco.es

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.