‘Músiques per al retrobament’, el concert al Cementiri General de Reus serà el 15 de setembre

El Cementiri General de Reus acull un any més el concert per fer possible recordar i homenatjar les persones que ens han deixat durant aquest darrer any. Serà el dimecres, 15 de setembre a les 20:15h. En l’actual context de pandèmia, i amb la voluntat de poder congregar una quantitat més gran d’assistents (amb el compliment estricte de les mesures sanitàries), enguany s’ha reformulat aquest acte que va nèixer com a “Concert per al record”. Ara, sota el nom de “Músiques per al retrobament”, oferirà dues programacions musicals diferents en dos escenaris separats. Els assistents canviaran d’espai a la mitja part per tal de poder seguir les dues programacions.

L’aforament del concert d’enguany serà de 300 persones que es repartirant en dos espais, 150 assistents a cadascun d’ells. El primer estarà ubicat en la zona que habitualment s’ha utilitzat durant els darrers anys, mentre que el segon, es desplaçarà cap a la part més nova del cementiri, per sobre de la Fonts de les Cendres.

A partir del proper dimecres 8 de setembre a les 9:00h, es podran tramitar les invitacions gratuïtes a través del web sfreus.cat, tal com s’ha fet durant aquests anys anteriors. Aquesta eina, distribuirà les peticions inicials bé a l’Escenari 1 o a l’Escenari 2 fins que s’esgotin. Una entrada que caldrà presentar (en paper o a través del dispositiu mòbil) el dia del concert a la porta principal del Cementiri, des d’on s’ubicarà a cada assistent a l’espai que se li hagi atorgat.

El recinte estarà oportunament senyalitzat amb les mesures sanitàries pertinents, així com la disposició de cadires a cada espai musical. Serà obligatòria la mascareta i, al llarg del recorregut, hi haurà dispensadors de líquid per les mans.

Un cop finalitzi cada primera actuació, se senyalitzaran dos itineraris separats per tal que els assistents puguin desplaçar-se d’un escenari a l’altre. Un intercanvi que serà degudament conduït i supervisat en tot moment per personal de Serveis Funeraris Reus. Mentre es porti a terme aquest intercanvi, es realitzaran les corresponents tasques de neteja de cada aforament.

“Músiques per al retrobament” comptarà amb la participació per una banda Anna Amigí Vilalta, violinista de base, cantant i compositora multi-intrumentalista espluguina que treballa habitualment entre Catalunya i Bèlgica. En un altre escenari, comptarem amb l’actuació d’Albert Galcerà i Albert Carbonell (Garbuix duet) amb una proposta musical adreçada també a commemorar els 150 Anys d’història del Cementiri General de Reus.

Aquesta activitat forma part de tot un seguit de propostes que es porten a terme dins l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa, de la que el Cementiri General de Reus en forma part des de la seva constitució.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.