Programa d’actes per commemorar la Diada Nacional a Reus

L’Ajuntament de Reus, amb la coordinació de l’Institut Municipal Reus Cultura, ha organitzat diferents actes per commemorar la Diana Nacional de Catalunya a la capital del Baix Camp. El programa previst és el següent:

Divendres 10 de setembre

  • A les 21:00 h, a la plaça d’Anton Borrell, concert 50 anys Òmnium Cultural, amb els grups Terra Ferma, Lobster Tribe i La Tortuga Que Nunca Tuve. El concert està organitzat per Òmnium Cultural Baix Camp.

Dissabte 11 de setembre

  • A les 10:00h, a la plaça del Baluard, inici de l’acte amb la música del Quartet Floral.
  • Tot seguit, ofrena institucional dels membres del consistori, interpretació d’El cant de la senyera per part de l’Orfeó Reusenc, benvinguda a càrrec de Carles Pellicer, alcalde de Reus, i intervenció de Noemí Llauradó, vicealcaldessa.
  • A continuació, Glossa de la Diada a càrrec de Josep Murgades Barceló, filòleg. En acabar, cant d’Els segadors de l’Orfeó Reusenc i Ball d’Homenatge, amb Ricar Roig i Laura Roig. 
  • Al voltant de les 11:00h, inici de les ofrenes florals de les entitats de la ciutat, amb l’acompanyament musical del Quartet Floral. 
  • A les 11:30h, cloenda de l’acte amb l’actuació dels Xiquets de Reus, amb un pilar de respecte.
  • Finalització de l’acte amb el cant d’Els segadors per part del públic.

La glossa institucional a càrrec de Josep Murgades

El filòleg Josep Murgades Barceló és el convidat d’enguany de l’Ajuntament de Reus a fer la glossa en l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el matí de l’11 de setembre. 

Murgades (Reus, 1951) és catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona; estudiós del Noucentisme; coeditor filològic de diversos volums de l’obra completa d’Eugeni d’Ors i de Pompeu Fabra, sobre els quals és autor de diferents estudis; codirector de la revista de llengua i literatura Els Marges; i traductor d’autors alemanys: Goethe, Kafka, Panizza, Klabund, Mann, Hesse, Bernhard. ha estat reconegit com a Soci d’honor del Centre de Lectura de Reus, i amb la Medalla de la Ciutat de Reus el 2011.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.