Nauralitat: Objectiu principal davant un tractament d´embelliment i rejoveniment facial.

Estética

Dra. Dolors Mejina

La tendència actual és la prevenció en persones joves o de mitjana edat, és a dir, tractaments per a mantenir la pell forta i evitar així que es deshidrati i s´acabi trencant provocant l´aparició d´arrugues ja definitives.

Hi ha dos tractaments principals per a aconseguir això: El bòtox que actua debilitant els
músculs forts del front i part superior de la cara perquè amb l´expressió s´arrugui menys (no es tracta de paralitzar i deixar una cara inexpressiva). Així disminueixen les arrugues i prevenim que la pell quedi marcada per sempre.

També en aquesta etapa l´àcid hialurònic no reticulat. Aquest es un tipo d´injectable que es deposita en dermis (capa profunda de la pell). La intenció no és omplir arrugues, si no
aconseguir que tot el grosor de la pell s´enforteixi, s´hidrati en profonditat i reestructuri el
colàgen, amb ho que mantenim un estat de pell més jove.

En persones de més edat o també joves en que ja existeix un dany a la pell, tenim un ventall de tractaments ambulatoris a consulta i també quirúrgics per tal de millorar l’aspecte estètic:

El hialurònic és una excel.lent eina de farciment d´arrugues i plecs a la cara. En aquest cas és reticulat i amb diferents grosors depenent de la zona. Llavis, arrugues fines, plecs profons com els que envolten el nas i la boca… per cada zona tenim un hialurònic específic per aconseguir el millor resultat, natural i de llarga durada.

Els fils tensors també s´utilitzen amb frequència, en aquest cas per millorar la flacidesa, ja que s´anclen i s´estiren com petits tirants. Així i tot, no podem oblidar que són petits fils, i la millora és parcial. Sempre aconseguirem més resultat amb un tractament quirúrgic integral com pot ser un lifting facial o una blefaroplàstia.

Amb un tractament quirúrgic recoloquem múscul, greix i pell per capes en la seva posición més jove. Reposicionar és la base d´un tractament quirúrgic facial amb un bon resultat. La pell que sobra s´ha de treure sense forçar-la gens per respectar ho més important en un tractament estètic: la naturalitat.

Una intervenció més petita, de recuperació ràpida i que millora molt l´expressió de tota la cara és la blefaroplastia. Així s´elimina la pell i el greix que pesa en les parpelles. Al millorar la mirada, tota la cara recupera lluminositat.

En molts pacients una sesió on es tregui pell i greix de parpelles, una mica de bòtox en
arrugues del front i infiltració de hialurònic en arrugues al voltant de la boca, pot suposar una millora estètica molt important. La recuperació d´aquests tractaments és rápida, ja que hem de tenir en compta que el ritme de vida actual no ens permet desaparèixer gaires dies de la nostra vida social i laboral.

http://dolorsmejina.com/

Reus, Institut Clínic. Telf 977 31 11 50.
Tarragona, Centre medic Rambla Nova. Telf 977 25 00 00.