Neix ‘Contemporaneus’

El proper 28 d’octubre Reus acollirà la primera edició del Contemporaneus. La mostra està signada pels músics Joan Bagés i Rubí i Joan Martí-Frasquier (Morphosis Ensemble), i tindrà lloc en el Centre d’art Cal Massó. La iniciativa ha comptat amb el recolzament de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, el STIM Forward Fundation i l’Associació d’A mics del Jazz de la Ribera d’Ebre.

El Contemporaneus, de carácter únic a Reus, vol ser un espai de participació, de mostra i de diàleg. L’objectiu és el d’apropar al públic la música de tradició clàssica composada en els darrers anys. A la mostra que inclourà estrenes mundials, hi participaran compositors internacionals com la ucraïnesa Elena Leonova, el japonès Hideki Kozakura o l’americana Cindy McTee, així com compositors d’aquí com en Joan Arnau Pàmies i en Juanjo Vilarroya.

La mostra estarà dividida en 3 blocs diferenciats. Open Doors, dedicat al concert d’obres de petit format de compositors i compositores del nostre temps, interpretades per músics professionals i estudiants, incloent estrenes absolutes. Open Minds, taula rodona amb compositors de la nostra demarcació, entorn a la música de nova creació. Hi participaran Carlota Baldrís, Ramon Humet i els reusencs Josep Maria Guix, Joan Magrané i Joan Arnau Pàmies. I, Open Ears, la representació de l’obra Spider, de Joan Bagés i Rubí, obra/instal·lació per a saxòfon baríton i trompeta, una primícia mundial de la seva versió definitiva.

Per últim recordar que les activitats adscrites al Contemporaneus tindran lloc al Centre d’art Cal Massó, seran gratuïtes i no caldrà inscripció prèvia.

Sobre en Joan Martí-Frasquier
Joan Martí-Frasquier ha estrenat més de seixanta obres de diversos gèneres musicals (com a solista, amb electrònica, música de cambra, òpera i orquestra) de compositors de tot el món, com Joan Bagés i Rubí, José Luis Campana, Timothy Harenda, Enric Riu y Hans Peter Stubbe Teglbjaerg, entre d’altres. Una de les estrenes més destacades va ser el “Concert per a saxòfon baríton, piano i corda” de Albena Petrovic-Vratchanska, amb la Philharmonie de Luxemburg el juny de 2018.

Sobre en Joan Bagés i Rubí
Director artístic de Morphosis Ensemble. El treball sonor de Joan Bagés es centra en la música instrumental, la música electroacústica, les instal·lacions sonores i els sistemes musicals interactius. Lluny d’abordar aquestes facetes creatives com a elements independents, el seu treball dibuixa un continuu basat en la creació de xarxes entre aquestes disciplines.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.