Neix el concurs AMIC – Nous Talents

Acostar la informació de proximitat en català a les noves generacions és un dels reptes que té l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) qui aglutina a més de cinc-centes  trenta capçaleres en paper i mitjans digitals de proximitat. Amb aquest objectiu, l’entitat ha creat el concurs AMIC-Nous Talents, una iniciativa adreçada a joves universitaris vinculats amb el món de la comunicació i que consisteix a crear contingut en català a través de nous formats per a les xarxes socials com són els vídeos curts (estil Reels) i els pòdcasts o vídeo pòdcast.

En què consisteix el concurs

AMIC-Nous Talents s’estructura en dues fases: per una banda, la creació d’un projecte de comunicació en format vídeo curt o pòdcast/ vídeo pòdcast i per l’altre, la possibilitat de fer pràctiques remunerades a un dels mitjans de comunicació de l’AMIC que participen en la iniciativa.

Els participants hauran de ser estudiants universitaris que estiguin cursant una carrera vinculada amb la comunicació i que tinguin entre 18 i 25 anys. En el moment de registrar-se hauran de triar entre quatre categories: cultura, oci i turisme, actualitat de proximitat o esports, i el format en què volen participar: vídeo curt o pòdcast / vídeo pòdcast. Un cop ho tinguin seleccionat hauran de crear un projecte (brífing) on es demostri la viabilitat del mateix i l’aplicació a un mitjà de proximitat, a més de fer exemples pràctics sobre aquest.

La Masia del Nou Talent

Quan s’hagin seleccionat els participants finalistes, aquests seran convocats a “La Masia del Nou Talent”, una jornada presencial d’activitats avaluables, on se’ls demanarà que facin 3 proves puntuables vinculades amb: la gestió del temps, el treball en equip i la creació de continguts informatius. En acabar la jornada, el jurat designarà els guanyadors de cada format, i es farà el lliurament de premis. I durant les setmanes següents es realitzarà el draft entre les empreses de mitjans que participen i els guanyadors i finalistes del concurs, que tindran la possibilitat de fer pràctiques remunerades.

Els premis

La primera fase del concurs premiarà ambdues modalitats vídeos curts i pòdcast / vídeo pòdcast amb 800, 400 i 200 euros que correspondran al primer, segon i tercer premi de cada categoria. La segona fase oferirà la possibilitat de fer pràctiques remunerades d’una duració de 4 mesos a un dels mitjans que participen en el concurs, entre els finalistes i guanyadors.

Calendari

El concurs s’inicia el 2 d’octubre i la fase creativa es desenvolupa entre el 9 d’octubre i el 6 de novembre, en aquest període els participants hauran de presentar els seus projectes. El 15 de novembre es donaran a conèixer els finalistes i el dia 25 d’aquest mateix mes es durà a terme “La Masia del Nou Talent”. La publicació dels convenis de pràctiques es farà durant el mes de desembre.

L’AMIC, entitat organitzadora

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, entitat amb més de vint-i-cinc anys d’història, representa a més de cinc-centes trenta publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu de Catalunya, les Illes Balears, País Valencià i la Catalunya del Nord. Conjuntament, aquests mitjans arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.