Neix el programa ‘Ocell de Foc del Camp’

Oferir atenció i acompanyament a joves d’entre 16 i 30 anys de la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Priorat i dels municipis de Vila-seca i
Salou, especialment d’aquells que tenen alguna problemàtica de salut mental, perquè recuperin el seu itinerari formatiu o s’insereixin al món laboral és l’objectiu d’Ocell de Foc del Camp que s’ha presentat al Consell Comarcal del Baix Camp. “A més d’oferir aquest acompanyament a les persones joves que tenen algun tipus de patiment emocional a través de l’àmbit formatiu, laboral o del mateix benestar emocional, també treballarem per impulsar iniciatives col·lectives laborals en el marc de l’economia social i solidària i per trencar l’estigma al voltant de la salut mental” ha explicat Bàrbara Casas, de l’equip tècnic del projecte.
Ocell de Foc del Camp es desplegarà al llarg de dos anys i es calcula que durant aquest temps s’atendran i acompanyaran a més de 2.000 joves. Per fer-ho s’han habilitat diversos punts de trobada a les tres comarques: a Montblanc l’espai és a l’Associació Juvenil Barjaula (dilluns de 17 a 20 h i divendres de 10 a 12 h), a Santa Coloma de Queralt, a la biblioteca municipal (dijous de 17 a 20 h), a Reus al Consell Comarcal del Baix Camp (dimecres de 9 a 14 h), a Cambrils, a l’Ateneu Juvenil (divendres de 15 a 20 h) i a Falset, a l’Oficina Jove del Priorat (dimecres d’ 11 a 14 h). A més, el projecte també inclou més d’un centenar d’actuacions entre accions d’informació, de prevenció i
de lluita contra l’estigma de la salut mental i l’abandonament educatiu, creació de projectes i iniciatives juvenils i d’atenció grupal i individual a joves.
Ocell de Foc del Camp l’impulsen sis entitats socials, que per primera vegada treballen plegades posant en comú l’expertesa que cadascuna té en el seu camp d’intervenció.
Es tracta d’APRODISCA, l’Associació Ment i Salut La Muralla, la Bastida Participació, l’ESCAC SCCL, Icaria Cooperativa i Reus Refugi. “Les sis entitats tenim coneixement del territori i experiència en àmbits de treball complementaris, fet que fa que s’hagi creat un equip de treball molt potent” ha destacat la portaveu de les entitats i gerent d’APRODISCA, Gemma Corbella.
El programa a més, compta amb el suport d’una vintena d’organitzacions entre consells comarcals, empreses, associacions, fundacions, cooperatives, instituts i ajuntaments.
El projecte està finançat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Durant la presentació, el director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Josep Vidal ha definit Ocell de Foc com “un programa innovador que té com a eix central els i les joves i que busca l’enxarxament de les entitats per generar espais col·lectius des d’on fer prevenció de l’estigma i detectar joves en situació de patiment emocional”. La subdirectora general de Treball en la Diversitat i el Tercer Sector, Isabel García, ha explicat que des d’Ocell de Foc “es vol anar a buscar els i les joves que no estan sent atesos i acompanyar-los perquè desenvolupin el seu itinerari vital”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.