Setmana Santa, una veritable mostra pública de fe 

Un cop acabat l’Advent i la festa del baptisme de Jesús encetem un temps litúrgic ordinari fins a arribar a la Quaresma i culminar amb la Pasqua. És sens dubte un temps de treball feixuc i de preparació per les diferents entitats de Setmana Santa que posen fil a l’agulla a tots els projectes que durant l’any van treballant per arribar novament a la Setmana Santa amb novetats, millores i tot allò que intenten cercar per reinventar i fer arribar el missatge de què significa la Setmana Santa pels carrers de la nostra ciutat i en tots els actes que organitzen i participen. 

Certament, les entitats de Setmana Santa són el millor exemple de mostra pública de Fe en tot allò que representen i exemplifiquen en les seves accions. Accions que no cerquen altra cosa que mantenir viva una flama que es miri des de la perspectiva que cadascú cregui oportuna, sigui cultural, religiosa o inclús de religiositat popular, és necessària, fins i tot vital, per tal de preservar de manera pública una Fe i fer arribar la Bona Nova a persones que en el seu dia a dia no paren atenció, o no escolten la crida en les accions diàries que duen a terme, i durant els dies sants, gràcies a les accions de les entitats de Setmana Santa aconsegueixen que una petita guspira de Fe brandi dins d’elles. 

Cal remarcar tot el treball de les entitats de Setmana Santa, que de manera desinteressada, i dedicant moltes hores, estimen el que representen i treballen infatigablement per tal que es preservi la Setmana Santa a la nostra ciutat. Un treball silenciós de moltes persones que únicament els mou l’estima cap a les seves entitats i Fe per les imatges titulars que tenen l’honor de custodiar i acompanyar pels carrers de Reus. El meu agraïment i reconeixement a totes les persones que fan possible que la Setmana Santa de Reus mantingui aquest esperit tan nostrat, essent una Setmana Santa de referència per la seva singularitat. Sense oblidar a totes aquelles persones que en el seu moment van tindre l’esperit, i la convicció, de fundar les diferents entitats de Setmana Santa; gent moltes vegades anònima, que no oblidades, que lluitaren per tal que avui nosaltres gaudim d’unes entitats amb un llegat i un patrimoni escultòric digne i de gran vàlua. Llegat que ara no únicament cal mantenir, sinó enfortir i donar a conèixer com a veritables comunitats d’Església, no existeix millor sinodalitat que el treball conjunt entre l’Església i els diferents grups que en formen part activa.

Josep Domene Mestres

President de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.