Neix la fira ‘Epíleg’

Epíleg neix amb la voluntat d’obrir un espai d’intercanvi cultural entre diferents agents vinculats al món del llibre i la literatura del Camp. D’aquesta manera, vol omplir un buit en la vida cultural del nostre territori, així com reactivar el carrer després de dos anys de pandèmia.

La Fira s’emmarca en l’homenatge a dues figures i les respectives obres literàries. Aquests dos autors claus per la literatura del nostre país són el reusenc Gabriel Ferrater i el suecà Joan Fuster, de qui enguany se celebren 100 anys dels respectius naixements.

L’Espai Ferrater aglutinarà la producció literària local, on s’aplegaran els llibres escrits per autors/res del Camp o que tracten temes vinculats amb el territori.

L’espai Fuster recollirà la producció literària dels Països Catalans, amb l’única condició que sigui escrita en català i editada per editorials independents.

Per tal d’incentivar la participació de la població, Epíleg celebrarà un munt d’activitats gratuïtes durant tot el dia. Titelles, concerts per a canalla o adults, xerrades al voltant de les dues figures literàries homenatjades o una obra de teatre volen atraure una heterogeneïtat de públics. D’entre totes les activitats, destaquen l’homenatge a Joan Fuster, amb una conversa entre Josep-Lluís Carod Rovira i Isabel Vallet, conduïda per Xavier Grasset, i el concert vespertí de Xavi Sarrià, que presenta el seu nou disc “Causa”.

L’organització de la Fira ha destacat que espera que aquesta edició sigui la primera de moltes. “Volem que l’Epíleg es converteixi en una cita anual per a les amants de la literatura catalana al nostre territori”.

La presentació de la Fira s’ha fet aquest matí amb una roda de premsa. La Fira Epíleg està organitzada pel Casal Despertaferro i amb la col·laboració de Reus Cultura, les Biblioteques Municipals de Reus, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Programa d’activitats:

– 10-22h: Fira del llibre

– 11h. Espectacles de titelles sobre l’emergència climàtica “Greta i Gota”, a càrrec de Fito Luri.

– 12:30h. Concert “Reggae per xics. The Penguins”, presentant el seu nou disc “Quadern de bitàcola”.

– 14h: Dinar popular

– 17:30h. Homenatge a Joan Fuster. Conversa entre Josep-Lluís Carod Rovira i Isabel Vallet, conduïda per Xavier Grasset.

– 19h. Homenatge a Gabriel Ferrater, amb l’obra de teatre “Al cor d’una rosa de fulles moixes”, a càrrec de La Gata Borda.

– 21h: Sopar popular

– 22h: Concert de Fetitxe 13 – 23:30h: Concert de Xavi Sarrià, presentant el seu nou disc “Causa”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.