Salvador Alemany a El Círcol de Reus

Salvador Alemany ha estat el protagonista del Cicle ‘Conferències 2022’ d’El Círcol de Reus, presentant la conferència: “Els anys 20 del SXXI: ‘La tempesta perfecta’”

El Sr Alemany, personatge de reconeguda trajectòria dins del món empresarial, és en aquests moments, president de SABA Infraestructures, de la Fundació del Gran Teatre del Liceu així com de l’Institut Cerdà i de la comissió d’Economistes d’Empresa del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Un cop donada la benvinguda per part de la presidenta d’El Círcol, Sra Patrícia Terradellas Maré, el Sr Alemany ha estat presentat pel catedràtic del Departament d’Economia de l’URV i director de l’ECO-SOS, Centre de Recerca en Economia i Sostenibilitat, Josep Maria Arauzo-Carod que ha destacat ‘la seva capacitat d’internacionalitzar l’activitat de les empreses en que ha estat dirigent i de mantenir-les al capdavant de tot’

Segons Salvador Alemany ‘estem davant un futur en el que predomina la incertesa’ cal però reflexionar sobre els elements que conformen aquest moment econòmic.

A nivell mediambiental confirma que hi ha molts interessos territorials i econòmics que cal ajustar però considera, conceptualment, que hem progressat

Alemany destaca que cal fer molts sacrificis en l`àmbit local per obtenir beneficis globals. “ Hem progressat i la preocupació per a la sostenibilitat està instaurada. Els compromisos són ferms tot i que el 2030 els ODS no es compliran en la seva totalitat. Però no tinc cap dubte que anem per aquest camí.

La natura ens està enviant constantment missatges: sequera erupcions, malalties derivades pel medi ambient tot plegat cal integrar-ho pensant en solucions. Cal aconseguir un equilibri mediambiental i econòmic. Interrompre les emissions sense aturar el progrés”.

Pel que fa al sector energètic s’ha mostrat convençut que cal revisar el model marginalista

No dubta que la pandèmia del Covid “ha estat una circumstància disruptiva de la que hi ha un abans i un després. Les empreses que se’n sortiran seran les que han sabut trobar oportunitats arran de la pandèmia.

Sobre Ucraïna ha afirmat “no crec que estem a les portes d’una tercera Guerra Mundial, però mai hi hem estat tan a prop. En tot cas, és evident que Putín ha perdut la guerra de la Història. Penso que la guerra haurà d’acabar amb un final pactat”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.