‘No va ser un accident, i la meva ànima ho intuïa’ a Cambrils

L’artista Rosa Mata ha inaugurat l’exposició “No va ser un accident, i la meva ànima ho intuïa” a la Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20). L’acte inaugural, presidit per l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, comptarà amb una presentació de l’artista Nuri Mariné. La mostra pictòrica es podrà visitar fins el 17 de novembre de dilluns a divendres en horari de 9 a 21 hores.  

Rosa Mata és dissenyadora de professió i, després de dedicar-s’hi durant molts anys, es va encaminar cap al món artístic d’una manera pràcticament autodidacta. Les seves peces tenen una perspectiva intimista, espiritual i intuïtiva, que es deu a la realització de diferents seminaris  i tallers espirituals. 

Pictòricament, fa figuració, sovint surrealista, i dona entrada a un univers aparentment ordenat escenificant paisatges, interiors, o llocs o éssers creats. És en aquestes atmosferes on l’artista s’interessa per les interaccions i contradiccions pròpies de la vida mateixa, que passen desapercebudes per la seva mateixa discreció. 

Mata té especial interès en el temps, el buit i el silenci, i són precisament les preguntes sobre aquestes tres premisses, les que l’ha portat en aquesta exposició a incorporar-les en els tres elements que considera claus en la persona, en el ser: la cèl·lula, l’ànima i la intuïció. 

Sobre el suport pictòric (paper, cartó o llenç), Rosa Mata dona forma a les obres gràcies a la seva intuïció i la repetició de traços i formes, que estabilitzen i canalitzen aquestes forces intuïtives i espirituals. Subconscient i acció s’uneixen per a representar natura i formes expressives que intenten posar el centre a l’obedient temps, al necessari buit i al submís silenci. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.