Nou Centre Cívic Gregal

L’Ajuntament de Reus ha iniciat aquesta setmana els treballs de reforma de la nau magatzem de vins del Palau Boule, al barri de Niloga, per a la construcció del nou Centre Cívic Gregal. Els treballs han de permetre construir un nou espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat, que permeti potenciar els vincles entre la ciutadania, ubicar serveis municipals i de les entitats, i ampliar l’oferta de cursos i tallers tradicional dels equipaments cívics.

A més del pla d’usos del futur centre cívic, el projecte té com a elements destacats la conservació de l’edifici catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus, així l’adequació urbanística de l’entorn.

El projecte inclou una remodelació urbanística a l’entorn del carrer Castellvell, que consistirà en l’ampliació de voreres, reducció de l’espai viari amb un sol carril de circulació lenta i l’execució a la cruïlla amb el carrer d’Antoni Gaudí d’una zona elevada de pas prioritari de vianants.

L’ampliació de la xarxa de centres cívics, prevista al Pla d’Acció Municipal 2019‐2023 es concreta amb aquest projecte, que és també resultat de les aportacions de la ciutadania recollides durant el procés participatiu impulsat per la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals per al disseny del nou equipament.

Pressupost i terminis
Les obres es van adjudicar en dos contractes. El lot corresponent a la reforma de l’edicifi l’executa l’empresa José Antonio Romerto Polo SAU, amb un pressupost d’adjudicació de 2.302.589,14 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de 14 mesos; mentre que el lot corresponent a la urbanització viària l’executarà l’empresa Gestión Ingenieria y Construcción de la Costa Dorada SA, amb un pressupost d’adjudicació de 211.381 euris (IVA inclòs), i un termini d’execució de 4 mesos.

Accessos
A partir de l’obertura de la cantonada dels carrers Antoni Gaudi i del Castellvell, desmuntant la tanca metàl∙lica existent, es crearà una petita plaça que genera l’accés principal al centre cívic i un nou accés al col∙legi. Aquest nou espai es remarca amb una pèrgola urbana, que completarà la façana de la nau i emmarcarà aquest punt de confluència dels dos accessos.

Es preveu un accés secundari des del carrer Castellvell per possibilitar l’ús independent d’una part de l’edifici per entitats del barri. També es genera un accés secundari a la de sala polivalent i un tercer a la zona de bar. La configuració del centre cívic permet el funcionament diferenciat segons els usos que en cada moment estiguin actius.

Planta baixa
En aquesta planta s’hi troba la recepció, sales de reunions i administració, el bar, espais públics, la sala polivalent i serveis.

El vestíbul principal és un espai a doble alçada. Des d’aquest espai de recepció es controla l’entrada i la petita plaça creada, i es té accés a una sala habilitada com a bar i amb sortida a l’exterior perquè pugui funcionar de manera independent.

Al vestíbul s’hi troba la recepció, informació i atenció al públic; des d’aquí es té accés a un passadís distribuïdor, a la banda en contacte amb el pati de col∙legi, que condueix sales de reunions, espais de joc infantils i un office, a més d’un banys.

En aquest distribuïdor s’hi troba l’escala independent que comunica amb la planta primera. Al final d’aquest espai s’arriba al nucli d’escales i ascensor i a la sala polivalent. Continuant, s’arriba a un segon passadís‐distribuïdor, mes privat, que comunica amb la zona de despatxos organitzats a la banda de façana al carrer, i amb connexió de nou amb el vestíbul d’entrada. Com a peculiaritat, la sala polivalent pot funcionar de manera independent de la resta de l’edifici i ser utilitzada per les entitat i col∙lectius del barri.

Planta primera
En aquesta planta s’hi troben aules de formació, gimnàs, espais d’administració i d’entitats, espais públics i serveis-

A partir del nucli escala‐ascensor, s’organitza un passadís‐distribuïdor perimetral que dona accés a la resta del programa d’aquest planta. D’una part, a la banda nord de la nau, hi ha les aules d’informàtica, de cuina i d’activitat física amb els seus vestidors; i a la resta de la planta, aules de formació, aula taller, despatxos, nucli de banys i uns espais “de trobada” sense us específic però que permeten estar‐s’hi amb zones de butaques i cadires.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.