Nou establiments turístics, nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i EIN Serra de Llaberia

Nou establiments turístics, nous punts d'informació del Parc Natural de Montsant i EIN Serra de Llaberia

Han superat un curs per adquirir els coneixements necessaris per oferir una informació de qualitat sobre els valors i la singularitat del Parc Natural de Montsant i Espai d’Interès Natural (EIN) Serra de Llaberia

Nou establiments turístics s’han convertit en nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i Espai d’Interès Natural (EIN) Serra de Llaberia, després de rebre aquest dimarts l’acreditació corresponent. Per fer-ho han hagut de superar un curs de formació per adquirir els coneixements necessaris per tal d’oferir a les persones visitants informació de qualitat sobre els recursos naturals, culturals i paisatgístics, els valors i la singularitat dels espais naturals protegits de la zona.

Aquesta acció forma part del pla d’accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible de Priorat, un distintiu atorgat per la Federació EUROPARC, que la comarca va obtenir el 2016.

Afectacions per la COVID-19

Enguany, part del curs es va haver de fer telemàticament, per les limitacions derivades de la COVID-19. En aquest sentit, el curs estava previst inicialment pels mesos de febrer i març, però es va haver de suspendre per la declaració de l’estat d’alarma poc abans de completar el programa formatiu.

A la fase de represa, quan les activitats a l’aire lliure en grup i formatives ja estaven permeses en els espais naturals protegits, la formació es va adaptar a les noves mesures i restriccions.

Lliurament d'acreditacions.

Acreditades empreses de fora del Priorat

Per primera vegada, s’acrediten empreses turístiques instal·lades fora de la comarca del Priorat, que treballen i operen en el seu territori, la qual cosa demostra el creixent interès del sector en conèixer, difondre i divulgar els valors d’un model turístic com el del Priorat.

En general, s’han acreditat una gran varietat d’establiments, entre els quals hi ha equipaments vinculats a la cultura, així com restaurants i allotjaments, principalment.

En alguns casos també s’ha format el personal nou que treballa en establiments que ja s’havien acreditat anteriorment. En altres casos, l’acord de col·laboració s’estableix entre el Parc i un ajuntament del qual depèn el punt d’informació.

En concret, els punts acreditats són els següents:

  • Hotel-Hostal Sport (Falset)
  • Castell de Falset – Museu Comarcal (Falset)
  • Cingles Blaus i bar Íntim (Cornudella de Montsant)
  • Restaurant Siurana (Cornudella de Montsant)
  • Addend (La Morera de Montsant)
  • Allotjament Aleu (La Vilella Baixa)
  • Agrobotiga de Colldejou (Colldejou)
  • The curious cat (L’Hospitalet de l’Infant)
  • Konan Louis LePage (l’Ametlla de Mar)

Amb aquests, ja són 35 els punts acreditats fins ara amb l’objectiu que els professionals vinculats a activitats turístiques ofereixin una informació de qualitat sobre els recursos dels dos espais protegits de la comarca del Priorat.

Lliurament d'acreditacions.

Curs teòric i pràctic de 40 hores

Després de superar un curs teòric i pràctic de 40 hores, en total 15 professionals han obtingut aquest reconeixement, i 9 d’ells com a punts d’informació del Parc Natural de Montsant i EIN Serra de Llaberia.

Tot i les circumstàncies, el curs ha seguit potenciant la seva vessant pràctica, amb més sortides de camp i experiències, per tal de conèixer de primera mà els principals punts d’interès del parc i de la comarca, com ara el congost de Fraguerau, a la vessant nord del parc; la cova de Santa Llúcia, a la Bisbal del Priorat, o la Mola de Colldejou, a l’EIN Serra de Llaberia.

La Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat i totes les seves implicacions per al sector turístic ha estat un tema central i transversal en tot el curs. Els assistents han aprofundit en què suposa aquesta certificació i la seva vinculació amb les iniciatives de conservació i gestió dels valors del Priorat, com ara la candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

El curs compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i del Consell Comarcal del Priorat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.