Nous aparcaments per a bicicletes en equipaments esportius i educatius

L’Ajuntament de Reus continua el desplegament de mesures per ordenar la circulació de bicicletes i fer-la compatible i segura amb el trànsit de vianants. Si fa uns dies es reforçava la senyalització horitzontal al Tomb de Ravals, ara s’han instal·lat nous punts d’aparcament amb capacitat per a 140 bicicletes en centres esportius i educatius de tota la ciutat.

Aquest mes de març s’han instal·lat 13 punts nous de mòduls per aparcar bicicletes a diversos equipaments de la ciutat, sobretot en centres esportius –l’Estadi Municipal i els camps de fubtol de la Pastoreta, Mas Iglesias i Reddis– i educatius –les escoles Prat de la Riba, Teresa Miquel i Pàmies i l’Institut d’Horticultura i Jardineria. A la llista també hi ha un nou aparcabicicletes a l’Edifici Tecnoparc i al Casal de Joves, a més dels carrers de Llevant i de Salvador Dalí.

Amb aquesta nova actuació, Reus ja compta amb 500 places per a bicicletes a la via pública, sobretot a tocar d’equipaments municipals.

I si parlem d’espais per a bicicletes, també cal tenir present les 67 places habilitades la tardor passada als 8 pàrquings municipals: Llibertat, Oques, Carrilet, La Fira Centre Comercial, Sant Ferran, Passeig Prim, Pastoreta i Baluard. Aquestes places són gratuïtes i estan vigilades; en tots els casos, la zona reservada a les bicicletes es troba a la planta -1 i a tocar d’un ascensor, des d’on es pot accedir amb la bicicleta. Als aparcaments on és possible també es permet l’accés rodat a través de les rampes per a vehicles; és el cas dels pàrquings Llibertat, Oques, Carrilet i La Fira Centre Comercial, en aquest cas, a l’entrada per l’avinguda de Sant Jordi.

Marc Arza, regidor d’Urbanisme, destaca: «Les actuacions públiques en favor de la bicicleta com a mitjà de transport no s’han d’entendre només com un benefici directe per als ciclistes, sinó com un element clau per a l’organització de la mobilitat al conjunt de la ciutat. La creació d’una xarxa d’aparcaments en els punts d’inici o destí dels desplaçaments és un pas més per incentivar l’ús de la bicicleta per a moure’s per la ciutat.»

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.